Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Києві банді нападників на електрички повідомлено про підозру. ВІДЕО

У фігурантів працівники поліції спільно зі співробітниками прокуратури та за сприянння оперативного підрозділу воєнізованої охорони Південно-західної залізниці провели санкціоновані обшуки, у ході яких вилучили балаклави, перчатки, балончики з фарбою та газом і деталі електропотягів. Встановлених осіб доставили до управління поліції.

Подія трапилася у липні у Подільському районі Києва. До поліції надійшло повідомлення про те, що невідомі розмальовують вагони столичного електропотягу. На виклик прибули екіпажі патрульних та слідчо-оперативна група, яка провела огляд місця події.

Начальник столичної поліції Андрій Крищенко розповів, що правопорушники можуть бути причетні до серії нападів на електропотяги:

Група осіб у балаклавах та масках зупиняли електропотяги, били скло, розмальовували вагони, кидали каміння у людей. Така поведінка обурила пасажирів, однак не зупинила правопорушників, які у відповідь застосовували газові балончики.

«Протягом кількох місяців поліція Києва під процесуальним керівництвом прокуратури Києва займалися розслідуванням цієї справи.  У результаті було встановлено групу осіб, які скоїли правопорушення. Встановлено п’ять осіб, трьом – повідомлено про підозру», - наголосив начальник столичної поліції.

Слідчі спільно із працівниками Київської місцевої прокуратури №7 провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання фігурантів, у ході яких вилучили балаклави, перчатки, замальовки графіті на вагонах, забруднений фарбою одяг, мобільні телефони, балончики з фарбою та газом, деталі електропотягів.

«Ми підозрюємо, що в Києві діє кілька таких груп, які пов’язані між собою. Слідство продовжує їх встановлювати. У нас навіть є інформація, що для участі у цих акціях приїжджали іноземні громадяни. Зловмисники записували свої дії на відео, потім виставляли його у соціальних мережах у спеціальних групах для підняття рейтингу», - зазначив Андрій Крищенко.

Трьом фігурантам оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Тепер зловмисникам за скоєне загрожує до семи років позбавлення волі.

У рамках кримінального провадження правоохоронці продовжують ретельно працювати над тим, аби встановити усіх членів угрупування, причетних до нападів, під час яких не лише травмувалися люди, а й наносилися  серйозні збитки рухомим складам.

Відділ комунікації поліції Києва, Тетяна Іванюсь

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей...

У ніч на 18 квітня 2024 року противник атакував 13-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із районів Приморсько-Ахтарськ – рф та мису Ча...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "Протягом доби ударів по м. Харків не зафіксовано. Окупа...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Михайлівку, Берисла...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області...

X