Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Сумщині чоловік пограбував перехожого, погрожуючи йому зброєю. ФОТО

 Раніше судимий 36-річний чоловік пограбував перехожого, відібравши у того заплічник з дорогими гаджетами. «Здобич» заклав у ломбард, а на виручені гроші придбав два пневматичних пістолети. І вже наступного дня, будучи в стані алкогольного спʼяніння,  скористався покупкою, відкривши стрільбу в бік випадкових знайомих.

Коли до чергової частини Роменського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в одному з приватних будинків чоловік з пневматичної зброї поранив двох своїх нових знайомих, на місце події відразу виїхали група реагування поліції охорони, група поліції «швидкого реагування» та слідчо-оперативна група.

В будинку за вказаною адресою правоохоронці застали лише потерпілих – 58-річного господаря та його приятеля. Молодик, котрий вчинив стрілянину, незадовго до приїзду  полісменів подавсь у місто.

Маючи прикмети підозрюваного, працівники поліції охорони  за півгодини зупинили схожого чоловіка в центрі Ромнів. Ледве побачивши правоохоронців, той намагався утекти, але його наздогнали зупинений. При огляді виявилось, що в  кишені верхнього одягу затриманий, -  36-річний раніше неодноразово судимий за вчинення майнових злочинів та побоїв місцевий житель, - має пневматичний пістолет. Чоловіка  доправили до райвідділу, де на нього вже очікували слідчі.

В ході першочергових слідчих дій зʼясувалось, що  підозрюваний напередодні пограбував  47-річного перехожого, відібравши у того рюкзак з фототехнікою та мобільним. Телефон встиг подарувати,  техніку - закласти у ломбард, а на отримані гроші придбав два пневматичні пістолети. Маючи один з них в кишені, пішов у гості до свого випадкового знайомого. Там, добряче "приклавшись" до чарки, вирішив розважитися стрільбою, при цьому поцілив в обличчя і господарю, і другому гостю. Медики після надання потерпілим всієї необхідної допомоги відпустили їх обох додому.

«Що цікаво: нещодавно стосовно цього чоловіка було відкрито кримінальне провадження за навмисне пошкодження чужого автомобіля, і справа наразі розглядається у суді, - коментує подію Роман Невожай, начальник Роменського відділу поліції. – Тож, зважаючи на всі ці обставини, громадянина затримали в порядку ст. 208 КПК України, і нині вирішується питання про обрання йому судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою».

Відносно зловмисника в поліції відкриті ще два кримінальні провадження – за ознаками ч. 2 ст. 125 (спричинення легких тілесних ушкоджень) та ч. 2 ст.186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Тож бажання «розважитися» буде коштувати  підозрюваному чергового увʼязнення  строком до шести років.

За матеріалами ВК ГУНП у Сумській області.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X