Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Києві судитимуть чоловіка, який побив вуличного собаку

Слідчі Дніпровського управління поліції завершили досудове розслідування за фактом жорстокого поводження з твариною. Кримінальне провадження із обвинувальним актом скеровано до суду.

Подія трапилася у літку минулого року. Тоді до поліції звернувся місцевий житель із заявою про побиття безпритульного собаки на дачному масиві.

Як повідомив т.в.о. начальника Дніпровського управління поліції Андрій Пасічник, поліцейські з’ясували, що невідомий зловив тварину на вулиці та помістив її у багажне відділення автомобіля. Він кілька разів вдарив собаку по голові металевим предметом, а потім, проїхавши декілька кілометрів, викинув її та втік із місця події.

«Ми опитали свідків події та встановили особу правопорушника, якого згодом затримали. Ним виявився 41-річний киянин, раніше не судимий. Чоловік зізнався у скоєному. Свій вчинок він пояснив тим, що напередодні безпритульні собаки забігли на подвір’я, де мешкають його батьки, та напали на домашню птицю», – додав Андрій Пасічник.

Слідчі Дніпровського управління поліції розслідували кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Досудове слідство завершено, матеріали скеровані до суду для обрання зловмиснику покарання. Йому загрожує арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

«До речі, завдяки небайдужим людям та зібраним коштам тварину прооперували. Нині собака знайшла родину, де проходить реабілітацію», - додав Андрій Пасічник.

За матеріалами ВК ГУНП у Києві

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X