Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Хмельниччині судитимуть групу вимагачів. ФОТО

У квітні цього року працівники управління стратегічних розслідувань спільно з детективами ГУНП в Хмельницькій області із залученням спецпідрозділу КОРД та за процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області затримали групу осіб, підозрюваних у розбійному нападі на місцевого підприємця.

Як встановило слідство, намагаючись розв’язати корпоративний спір, 44-річний мешканець Славутського району, залучившись «допомогою» трьох мешканців столиці, вирішив зобов’язати свого опонента виконати цивільно-правові зобов’язання.

Реалізуючи свої злочинні наміри, у лютому 2015 року зловмисники, представившись працівниками правоохоронних органів, вивезли місцевого підприємця з ринку на територію закинутого тваринницького комплексу та, застосувавши фізичне насильство і погрожуючи йому зброєю, відібрали 120 тисяч гривень, 5 тисяч доларів США і золоті вироби на загальну суму близько 300 тисяч гривень.  

У квітні цього року групу осіб, які вчинили розбійний напад на підприємця, хмельницькі поліцейські вирахували і затримали у Києві. Усі троє віком 45-49 років. Один із них є столичним кримінальним авторитетом. 

Поліцейські провели низку санкціонованих обшуків за місцем проживання та у транспортних засобах підозрюваних осіб. В результаті були вилучені пристрої для відстрілу гумових куль, мисливські рушниці, карабіни, набої до них, ножі, десятки номерних знаків і реєстраційних документів на автомобілі, броньований автомобіль елітного класу, який використовувався під час вчинення розбою тощо.

Наразі досудове розслідування за даним фактом завершено і обвинувальний акт стосовно групи осіб вже направлено на розгляд Славутського міськрайонного суду. Чоловікам доведеться відповідати за ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі та викрадення людини), ч. 4 ст. 187 (розбій), ч. 2 ст. 355 (примушування до виконання цивільно-правових зобов’язань) Кримінального кодексу України. Їм може загрожувати до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За матеріалами ГУНП у Хмельницькій області. 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Хмельницька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X