Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Наркодилера з Маріуполя, який поміняв собі документи, затримали у Києві

Організатор каналу збуту наркотиків втік з-під суду в Маріуполі та з 2014 року перебував в міжнародному розшуку.

Днями оперативники карного розшуку Донеччини під процесуальним керівництвом прокуратури області затримали розшукуваного в Києві.

У 2013 році правоохоронці затримали чоловіка, який займався розповсюдженням наркотиків у Маріуполі. Провину наркозбувальника було доведено, але під час судового розгляду п’ять років тому при обранні запобіжного заходу суд відпустив його під заставу. Зловмисник вже був судимий за аналогічні злочини. Цього разу йому загрожувало до 10 років позбавлення волі, й він, не чекаючи на вирок, втік.

Першочергові розшукові заходи результату не дали. Єдине, що встановили поліцейські, - втікач залишив Донеччину та перейшов на нелегальне становище. Підозрюваного було оголошено в розшук каналами Інтерполу. Незважаючи на збройний конфлікт у регіоні, оперативники не припиняли розшуку.

37-річний зловмисник ретельно замаскувався. Зв’язки на Донеччині обірвав, мандрував країною, а потім осів у Києві. Чоловік отримав новий пакет документів: легальний біометричний паспорт на ім’я іншої людини, кредитні картки та створив позитивну кредитну історію, намагаючись таким чином повністю легалізуватись. Свою справжню особистість зловмисник приховував навіть від найближчої людини, співмешканки.

Розшуковці обласного главку поліції перевірили коло спілкування кожної особи, з якою контактував фігурант, а це понад пів тисячі чоловік. Крім того, кілометр за кілометром відстежили можливі шляхи втікача – транспорт, готелі тощо.

Поліцейські встановили місцезнаходження розшукуваного та під час відрядження до столиці затримали його. При підготовці операції прорахували всі можливі сценарії, зокрема варіант, якщо фігурант відкидатиме всі звинувачення.

Як і було передбачено, підозрюваний представився фейковим ім’ям та відмовився від свідчень. Після того, як оперативники надали беззаперечні докази, які руйнували його новий образ, фігурант зізнався.

Чоловіка було доставлено до Маріуполя та затримано.

Наркозбувальник чекає на суд у слідчому ізоляторі.

 За матеріалами ВК ГУНП у Донецькій області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Донецька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X