Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Підозрюваного в організації вбивства Каті Гандзюк Левіна затримали в Болгарії

Ймовірного організатора нападу на співробітницю Херсонської міської ради Катерину Гандзюк Олексія Левіна, якого розшукувала українська влада, затримали на території Болгарії. Про це повідомив Офіс генерального прокурора України.

"Працівниками правоохоронних органів Болгарії разом із представниками Офісу генерального прокурора та Служби безпеки України на території Болгарії затримано Олексія Москаленка (Левіна), який розшукується за підозрою у причетності до нападу на Катерину Гандзюк", – йдеться в повідомленні.

До слова, справжнє прізвище Левіна – Москаленко, 41- річний уродженець м. Херсон, місцевий кримінальний авторитет. Член відомого в області ОЗУ "Москалів", раніше засуджений за серію вбивств разом зі своїм батьком (теж Олексієм Москаленком).

Він вийшов на волю в червні 2016 року за т. зв. "законом Савченко". Левін був помічником депутата обласної ради Миколи Ставицького, близького до голови облради Владислава Мангера.

19 серпня 2018 року він покинув Україну. Його оголосили у міжнародний розшук.

Слідство вважає, що Левін – це ключова фігура, яка пов’язує виконавців – «групу Торбіна» і замовників – це Мангер та інші. Він організовував цей злочин.

Саме через Левіна, за даними слідства, передавалися гроші родинам інших.

У червні 2019 року суд виніс вироки 5 співучасникам вбивства Катерини Гандзюк.

Нагадаємо, Херсонську активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. 4 листопада вона померла.

Згідно з версією слідства, замовниками нападу були голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, а організатором Ігор Павловський, який в той час був помічником народного депутата Миколи Паламарчука. Останньому зокрема інкримінують навмисне приховування інформації про вбивство активістки.

Як писала «Магнолія-ТВ» обвинуваченого у справі Катерини Гандзюк Павловського взяли під варту без права на заставу до 4 березня.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

В ніч на 29 березня, окупанти завдали чергового удару по Київській області. В одній з територіальних громад внаслідок падіння уламкі...

Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 20 населених пунктів Харківщини: Ветеринарне, Висока Яруга, Красне, Синьківка...

 67-річного чоловіка травмовано внаслідок падіння БпЛА в Пологівському районі Про це повідомив у телеграм-каналі голова Запорізь...

Чергова масована атака на область. Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Пошкоджені кілька...

У ніч на 29 березня 2024 року противник завдав потужного ракетного-авіаційного удару по об’єктах паливно-енергетичного сектору України, ...

X