Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Донеччині поліція затримала автоматника одного з терористичних угруповань

Співробітники управління карного розшуку та Краматорського відділу поліції спільно з оперативно-розшуковим підрозділом ОРУ Донецько-Луганського регіонального управління Державної прикордонної служби затримали бойовика, який служив на передових позиціях у селищі Спартак під командуванням російських офіцерів. Житель окупованого Харцизька був викритий при спробі потрапити на підконтрольну Україні територію, де він збирався розпочати нове життя.

Як розповів заступник начальника Головного управління Нацполіції в Донецькій області-начальник кримінальної поліції Артем Кисько, розшуковці відстежили весь шлях бойовика з початку служби в незаконних збройних формуваннях. В результаті оперативної комбінації зловмисника вдалося притягнути до відповідальності.

Після перетину лінії розмежування 30-річний чоловік був доставлений до Краматорського відділу поліції та зараз надає свідчення.

В 2014 році колишній таксист з Харцизька на запрошення свого знайомого вступив у бандформування «Восток», отримавши позивний «Святий».

«Командували нашим підрозділом військовослужбовці армії РФ, осетини. Вони і навчали військовій підготовці - стройовій, стрільбі з автомату Калашникова, метанню гранат, наданню першої медичної допомоги», - розповів бойовик.

Після проходження навчання «Святого» з іншими новобранцями відправили на бойову позицію у Спартак, де призначили на посаду автоматника. Однак для всього наряду служба закінчилася вже наступного дня.

Під час вживання алкоголю один з бойовиків на прізвисько «Шрам» зробив постріл з протитанкового гранатомету, але граната впала йому під ноги та розірвалася. «Шрам» загнув, інші отримали поранення.

«Святий» потрапив до лікарні, де зустрівся з російським кіноактором та став «героєм» пропагандистського сюжету. Ці матеріали також долучені до доказової бази, яку зібрали оперативники за чотири роки.

Травмований бойовик виявився не гідним до подальшої служби. Після кількох років в терористичній республіці житель Харцизька вирушив у пошуках роботи й зарплатні на підконтрольну Україні територію.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 260 Кримінального кодексу України (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань). Затриманому загрожує до 8 років позбавлення волі.

За матеріалами ВК ГУНП у Донецькій області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Донецька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Є уточнена інформація щодо жертв удару по Синельниківщи...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Жахливий ранок. Троє загиблих дітей на Синельниківщ...

Внаслідок операції ГУР у взаємодії з Повітряними силами знищено бомбардувальник Ту-22МЗ, який сьогодні запускав ракети по Україні Од...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. Артилерійсь...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Інженерн...

X