Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Студенти КНУ ім. Шевченка влаштували протест через збори «слуг» на території вишу. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

«Освіта без політики» - акцію протесту  саме під таким гаслом влаштували сьогодні студенти Київського національного університету імені Шевченка.

Мітинг пройшов біля Червоного корпусу вишу. У ньому взяли участь з півсотні мітингувальників. Відео оприлюднив Студпарламент закладу.

У руках активісти тримали плакати з написами: "Освіта без політики", "Червоний - колір сорому", "Університет не місце для зборів політичних партій", "Ні зеленому КНУ", "Шева не зелений", "Верховенство права?", "Студенти мовчати не будуть".

А все через збори київського осередку партії «Слуги народу», які пройшли 20 вересня у внутрішньому дворі головного корпусу у рамках передвиборчої кампанії. Також там виступав президент Володимир Зеленський.

Студентський парламент КНУ оприлюднив офіційну заяву, у якій  засудив проведення будь-якої політичної агітації на території навчальних закладів.

 «Цінності студентів, які навчаються тут – це здобуття якісної освіти. І відповідно жодні політичні акції на території університету є недопустимі», - заявив на мітингу в.о. голови СПУ Володимир Ляшенко.

Студенти очікують, що Міністерство освіти відреагує на інцидент.

Тим часом у адміністрації КНУ ім. Шевченка повідомили, що Київський осередок партії «Слуга Народу» провів свій захід на території університету ім. Шевченка після того, як з таким проханням до закладу звернувся Офіс президента.

Там зазначили, що 20 вересня Зеленський обговорив з керівництвом університету «важливі питання розвитку вищої освіти й науки в Україні та в університеті зокрема».

Керівництво вишу наголошує, що захід відбувся на частині відкритої території КНУ у вихідний день, коли навчання не було. Не брали участь у заході ні студенти, ні викладачі.

Тим часом у столичному осередку «Слуг народу» не вважають захід агітацією, яка суперечить чинному законодавству. Мовляв, місцева організація партії ще не висунула себе на вибори і не стала таким суб’єктом.

Також київський осередок владної партії виступив за те, щоби внутрішній дворик Червоного корпусу КНУ, де відбувався захід, відкрили всім охочим.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

В результаті вибуху вибухонебезпечного предмету постраждав чоловік 1959 р.н. Подія трапилась на березі водосховища поблизу с. Мартове...

Близько обіду, до рятувальників Державного пожежно-рятувального поста села Ямниця звернувся чоловік, який повідомив, що на території одн...

Рятувальникам повідомили про те, що в с.Вербівка Липовецької територіальної громади у місцевому ставку виявлено людину без ознак життя. ...

Ми розшукуємо шестирічного Сашка Гриценка. Хлопчик проживав на Луганщині у місті Лисичанськ. Ця територія майже з перших днів повномасшт...

Дівчинка жила з мамою у місті Балта на Одещині. За інформацією поліції, ще у 2020-му році дитину викрала її бабуся - Голинська Людмила М...

X