Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Подробиці затримання рецидивіста, який вбив пенсіонера та поранив його дружину. ВІДЕО

Допомогли викрити небезпечного злочинця мешканці району. Хлопці проявили небайдужість та вчасно повідомили до поліції про можливе місцезнаходження підозрюваного.

Нагадаємо, що 27 червня до поліції надійшло повідомлення про те, що в будинку на вулиці Сабурівській сталася пожежа, в якій знаходилися люди. Після локалізації пожежі рятувальниками, працівники поліції провели огляд домоволодіння. В будинку була виявлена 71-річна жінка з тілесними ушкодженнями та тіло 72-річного чоловіка. На тулубі загиблого знаходилися ножові поранення. 

Потерпілу було госпіталізовано до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги з закритою черепно-мозковою травмою, отруєнням чадним газом, опіками дихальних шляхів та саднами.

Зі слів постраждалої стало відомо, що вранці до її з чоловіком оселі вдерся невідомий. Він вдарив жінку по голові, від чого вона втратила свідомість. А коли прийшла до тями, то побачила невідомого чоловіка, на вигляд 65-67 років, який зв’язав їй руки та ноги. Потім чоловік почав нишпорити по оселі та шукати гроші, ювелірні вироби та цінні предмети.

В цей час додому повернувся 72-річний господар оселі. Зловмисник намагався втекти з місця злочину, однак чоловік вчинив йому супротив. В результаті злодій наніс ножові поранення опоненту, забрав з будинку гроші, продукти харчування та інші речі, підпалив дім, щоб приховати сліди злочину, та пішов.

За даним фактом слідчим Московського відділу поліції були відкриті кримінальні провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій), п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) та ст. 15, п.п 1, 9, ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України.

За словами заступника начальника Московського відділу поліції Олександра Урганова, на пошуки зловмисника був орієнтований весь особовий склад підрозділів поліції Харківщини, проводилося відпрацювання вокзалів та раніше судимих осіб, також орієнтування про пошук підозрюваного були розіслані до засобів масової інформації.

А днями до Московського відділу поліції надійшло повідомлення від громадянина про те, що неподалік від місця скоєння злочину він побачив чоловіка, схожого за прикметами на розшукуваного. Невідомий намагався перелізти через паркан до приватного будинку. За адресою правоохоронці затримали 61-річного чоловіка, який 19 червня звільнився з місць позбавлення волі.

Як з’ясувалося, раніше чоловік неодноразово був судимий за тяжкі та особливо тяжкі злочини. Більшість свого життя він провів у в’язницях.

Зараз рецидивіст затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Чоловіку повідомлено про  підозру в вчиненні кримінальних правопорушень. Йому загрожує довічне позбавлення волі.

За матеріалами ВК ГУНП у Харківській області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот вісімдесят п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей...

У ніч на 18 квітня 2024 року противник атакував 13-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із районів Приморсько-Ахтарськ – рф та мису Ча...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "Протягом доби ударів по м. Харків не зафіксовано. Окупа...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Михайлівку, Берисла...

X