Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Харківщині СБУ викрила контрабанду культурних цінностей до Росії. ВІДЕО

Співробітники Служби безпеки України попередили у Харківській області контрабанду колекції творів мистецтва до країни-агресора.

За інформацією спецслужби, місцевий колекціонер планував за допомогою кур`єра, громадянина РФ, здійснити контрабанду історичних та культурних цінностей через державний кордон для продажу.

Правоохоронці затримали «перевізника» на міжнародному пункті пропуску «Гоптівка» під час незаконної спроби вивезення антикваріату.

Під час огляду особистих речей ділка співробітники СБУ виявили приховані від митного контролю ікони ХІХ століття «Іоан Богослов» та «Євангеліст Лука». За попередніми оцінками вартість вилучених цінностей становить дві тисячі американських доларів.

Наразі вирішується питання щодо оголошення зловмиснику про підозру у вчиненні злочину. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 201 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Операція із затримання кур’єра проводилась спільно з прикордонниками та працівниками Харківської митниці ДФС України під процесуальним керівництвом прокуратури.

За матеріалами прес-центру СБУ

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X