Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Поліція Херсонщини спростовує інформацію щодо неправомірних дій патрульних в Олешках

Днями деякі Інтернет-видання розмістили інформацію про начебто протиправні дії працівників Олешківського відділення поліції відносно одного з мешканців району. Викладена інформація є недостовірною.

Події мали місце 23 червня цього року. До міського пляжу в м. Олешки на службовому автомобілі під’їхав екіпаж сектору реагування патрульної поліції місцевого відділення поліції. До поліцейських підійшли відпочиваючі та вказали на чоловіка, який виїхав на своєму автомобілі на пляж, при цьому візуально перебував у нетверезому стані та неодноразово чіплявся до оточуючих.

Працівники поліції підійшли до вказаного чоловіка та попрохали надати для перевірки документи. Усі ці дії один із відпочиваючих знімав на мобільний телефон. Громадянину це не сподобалося та він почав бити власника смартфону. Поліцейські намагалися припинити протиправні дії громадянина. Проте він постійно лаявся та чинив опір. Відповідно до вимог ст. 45 Закону України «Про Національну поліцію» правоохоронці застосували спецзасоби та доставили чоловіка в Олешківське відділення поліції. Сюди також запросили адвоката та медпрацівників.

В присутності двох понятих у відношенні правопорушника були складені адміністративні матеріали за ст.130 КУпАП «Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння», ст.173 КУпАП «Дрібне хуліганство» та ст.185 КУпАП «Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця». Після чого громадянина відпустили. Проте він деякий час ще залишався в вестибюлі Олешківського відділення поліції, вів себе агресивно та коли побачив одного з інспекторів, що його затримували, наніс поліцейському удар в ногу.

За даним фактом прокурором Олешківського району в Єдиний реєстр досудових розслідувань у відношенні громадянина були внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.296 Кримінального кодексу України «Хуліганство».

Наступного тижня правопорушник звернувся зі скаргами на працівників поліції. На теперішній час правомірність дій поліцейських вивчається районною прокуратурою, обласним управлінням служби безпеки України, херсонським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

За матеріалами ВК ГУНП у Херсонській області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Херсонська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X