Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

СБУ ліквідувала банду рекетирів, яка тероризувала бізнес у двох областях України. ФОТО

Під час спецоперації у Києві та на Рівненщині Служба безпеки України нейтралізувала організоване угруповання, яке тероризувало мешканців регіонів і вимагало гроші з підприємців. Задокументовано факт «вибивання» через погрози вбивства 30 тисяч доларів.

Під час 17 обшуків за місцями проживання та в автомобілях зловмисників, виявлено вогнепальну зброю, радіостанції, балаклави та гроші, отримані злочинним шляхом.

Правоохоронці, із залученням співробітників ЦСО «А» СБУ, затримали у Києві та місті Вараш Рівненської області двох організаторів та трьох активних учасників угруповання.

У ході обшуків, серед іншого, правоохоронці виявили банківські картки і чорнові записи із доказами протиправної діяльності та понад 16 кілограмів незаконно видобутого бурштину-сирцю.

За даними слідства, до складу банди входило п’ять осіб, які раніше неодноразово були засудженні до ув’язнення за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. Встановлено, що зловмисники через створення штучних конфліктних ситуацій вимагали гроші з громадян, у тому числі підприємців. У разі відмови бандити погрожували фізичною розправою.

«Зібрані» гроші, організатори угруповання направляли на утримання представників кримінальних кіл, які відбували покарання у виправних установах Рівненщини. Крім цього зловмисники переправляли засудженим наркотики та засоби зв’язку для координування злочинної діяльності на «волі».

Також встановлено, що двоє лідерів банди брали активну участь у вирішенні «конфліктів» між кримінальниками.

У межах кримінального провадження затриманим повідомлено про підозру. Лідерам угруповання обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Наразі перевіряється інформація щодо причетності затриманих до вчинення інших тяжких та особливо тяжких злочинів.

Спецоперація проводилась спільно з Управлінням стратегічних розслідувань Національної поліції під процесуальним керівництвом Рівненської обласної прокуратури.

За матеріалами прес-центру СБУ                                                     

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Є уточнена інформація щодо жертв удару по Синельниківщи...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Жахливий ранок. Троє загиблих дітей на Синельниківщ...

Внаслідок операції ГУР у взаємодії з Повітряними силами знищено бомбардувальник Ту-22МЗ, який сьогодні запускав ракети по Україні Од...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. Артилерійсь...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Інженерн...

X