Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Києві бандою фальшивомонетників та наркодилерів керував іноземець. ВІДЕО

Викрито злочинну групу, учасники якої виготовляли та розповсюджували підроблені грошові кошти, а також налагодили канал зберігання та збуту наркотичних засобів у великих обсягах.

За даними слідства, учасники злочинного угруповання організували схему виготовлення та збуту підроблених купюр високої якості та налагодили канал виготовлення та розповсюдження наркотичних речовин на території столиці, знаходивши клієнтів через особисті контакти.

Організатор групи – громадянин Ліванської Республіки облаштував у своєму будинку в Київській області типографію для друку підробленої національної та іноземної валюти. На кольоровому принтері виготовляли купюри номіналом 200 грн та 100 доларів США. Потім на них металевим предметом наносили відтиск необхідного портрету та відповідні захисні елементи для проходження контролю на спеціальних електронних пристроях. Члени злочинної групи збували підроблені гроші за 50% їх номінальної вартості.

У ході контролю над вчиненням злочину правоохоронці провели 3 оперативні закупки на загальну суму 45 тис грн.

Під час спецоперації правоохоронці затримали одного із учасників злочинного угруповання після збуту підроблених грошових коштів на суму 30 тис грн.

Крім того, в рамках кримінального провадження в учасників злочинної групи проведено 2 контрольні закупки наркотичних речовин у кількості 70 гр канабісу і 10 гр амфетаміну.

Надалі у ході реалізації матеріалів кримінального провадження правоохоронці виявили та ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель в м. Черкаси. Вона розміщувалася в спеціально обладнаному приміщенні домогосподарства із ультрафіолетовим освітленням.

За місцями проживання фігурантів кримінального провадження та в транспортних засобах проведено 15 обшуків, під час яких вилучено 120 купюр номіналом 200 грн та 16 купюр номіналом 100 доларів США з ознаками підробки; 19 аркушів паперу, із зображеними малюнками схожими на купюри номіналом 100 доларів США; металеві предмети з відтисками портретів; два принтери; 10 пляшок із спеціальними фарбами; пристрої для відкриття автомобілів; пристрій, схожий на сканер для банківських карток; понад 300 банківських карток; мобільні телефони; чорнові записи; рослини конопель та спеціальні пристрої, призначені для їх вирощування в домашніх умовах, а також суху подрібнену речовину рослинного походження.

За результатами слідчих дій затримано ще трьох учасників злочинного угруповання.

Наразі всім чотирьом затриманим особам повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Досудове розслідування триває. Встановлюються інші учасники злочинної групи.

За матеріалами прес-служби прокуратури Києва

 

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X