Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

«Фармак» офіційно спростував фейки про начебто експорт ліків до рф та білорусі

Як і кожен українець, "Фармак" відкрито засуджує не тільки повномасштабне воєнне вторгнення російської федерації в Україну, а й злочини проти людства та відвертий тероризм, до якого вдається країна-агресор на нашій землі.

З 24 лютого 2022 року, першого дня відкритої збройної агресії рф проти України, "Фармак2 не здійснив жодного відвантаження лікарських засобів до росії та до республіки білорусь. Більше того, 24 лютого на замитненні на рб у Чернігові стояла фура з нашими ліками, на суму майже 200 тисяч доларів. Ми її розмитнили назад та передали на потреби міста Чернігів, яке одним з першим було атаковано російськими військовими.

Представництво "Фармак" на території рф було згорнуто ще у 2014 році. Тож ми не створюємо там робочі місця, не платимо податки, оренду, комунальні платежі, тощо.

Ще 24 лютого цього року – тобто в перший же день відкритої збройної агресії РФ проти України – "Фармак" почав передавати на потреби МОЗ, ЗСУ, ТРО, шпиталі наявні лікарські засоби. І зараз докладаємо максимум зусиль, аби виготовляти та забезпечувати українців життєво необхідними ліками. До слова, склади "Фармак", де знаходилися готові ліки, сировина для препаратів, первинне пакування, у перші дні війни були спалені вщент окупантами. За загальними підрахунками втрати склали близько 1,5 млрд грн.

На сьогодні 87 наших співробітників захищають Україну у лавах збройних сил України або територіальної оборони.

"Фармак" та Благодійний фонд родини Жебрівських активно підтримують ЗСУ, медичні заклади, територіальну оборону та мирне населення. Загальний обсяг благодійної допомоги на користь Армії з грудня 2021 року по сьогодні склав понад 12 млн грн. З них лікарськими засобами – майже 9 млн грн.

Також на даний момент у "Фармак" є домовленості із нашими закордонними партнерами про гуманітарне постачання критично важливих ліків. Логістику ми повністю покриваємо. Частина з них, на загальну суму приблизно 1 млн Євро, вже розвантажена в Україні. І це тільки половина з вже підтверджених поставок. Саме це дає можливість наповнювати всім необхідним склади Центру громадського здоров’я МОЗ.

Зараз Компанія працює над питанням зменшення дефіциту ліків на українському ринку за рахунок внутрішніх ресурсів.

P.s. "Фармак" – сумлінна українська компанія із довгою історією та, сподіваємося, великим майбутнім. Ми не порушуємо закон, і керуємося здоровим глуздом при прийнятті рішень. Ми завжди знаємо свою справу та робимо її добре. І це не тільки про виробництво якісних лікарських засобів. Але й про значну благодійну діяльність за всі роки існування "Фармак". А це сотні мільйонів гривень на розвиток освіти, підтримки лікарень, відбудову шкіл та церков, соціальні проекти і, незмінно з 2014 року – допомога Армії України.

Слава Україні! Перемога буде за нами!

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X