Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

У Чернівцях легендарний 11-річний переселенець Максим став підшефним місцевої поліції. ФОТО

Пам'ятаєте, два тижні тому 11-річний переселенець Максим із міста Покровськ, що на Донеччині, у Чернівцях із дорослою заповзятістю намагався заробити кошти на потреби захисників України?

Тоді ж поліцейські взяли під свій захист маленького відчайдуха та його сім’ю і не змогли залишатися осторонь дитячих мрій, які Максимко вирішив відкласти у зв’язку із російським вторгненням. Співробітники підрозділів поліції Чернівецької області спільно з небайдужими буковинцями організували для хлопчика маленьке свято із сюрпризами, екскурсіями та подарунками.

Коли познайомилися із Максимом, він по секрету розповів, що спочатку хотів самотужки заробити гроші на планшет, а потім на собаку. Та коли побачив, як відважно військові боронять Україну від ворога, вирішив усі зароблені кошти спрямувати на підтримку захисників, а до своїх мрій повернутися вже після нашої перемоги.

Поліцейські запросили Максимка разом із мамою до себе в гості та познайомили з різними підрозділами буковинської поліції. В кожному кабінеті очі хлопчика горіли цікавістю, він жваво розпитував про особливості роботи різних служб. І в кожному підрозділі поліцейські влаштовували школяру тематичний сюрприз.

Кіберполіцейські організували для Максима спеціальні завдання, щоб він міг перевірити свої знання з онлайн-безпеки. Кінологи поліції продемонстрували вміння службових собак, розповіли про правила дресирування і дозволили спробувати себе у цій професії. Окрім цього, працівники кінологічної служби підготували Максиму подарунок – цуценя лабрадора та амуніцію для нього.

Справжнім відкриттям для хлопчика стала робота ситуаційного відділу ГУНП, який цілодобово стежить за ситуацією в області, аналізує та контролює її. Поліцейські показали як на спецлінію «102» надходять повідомлення, як їм вдається миттєво їх опрацьовувати і як за допомогою сучасних технологій стежать за правопорядком на чернівецьких вулицях.

Та найприємніше правоохоронці залишили на завершення екскурсії. В залі засідань колегії ГУНП поліцейські урочисто прийняли маленького патріота до своєї команди. Тепер Максим – юний помічник поліції та має усі необхідні атрибути: формений одяг, шеврони та спеціальний поліцейський жетон.

У такій святковій атмосфері дорослі втілили ще одну мрію школяра. До обласного управління Нацполіції завітав буковинець Микола Ковальчук, якого неабияк вразив благородний вчинок Максима. На знак вдячності за сміливість і патріотизм чоловік подарував хлопчику омріяний планшет.

За матеріалами поліціі Чернівецької області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Чернівецька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

До Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що на вул. Новій м. Долинська кіт сидить на дереві і не може самостійно спуститися. ...

X