Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

За фактом масованого ракетного удару по Одещині розпочато провадження

За процесуального керівництва органів прокуратури Одещини розпочато досудові розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 7 травня 2022 року російські військові завдали ракетних ударів по об’єктам цивільної та критичної інфраструктур у Київському та Малиновському районах Одеси.

В результаті ворожих атак інфраструктурні об’єкти зазнали суттєвих руйнувань. Вибуховою хвилею пошкоджено близько 250 квартир мирних мешканців у житловому будинку поруч з місцем події у Київському районі. Постраждалих немає.

Крiм того, вночі 8 травня збройні сили РФ, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, здійснили ракетні обстріли об’єктів інфраструктури у Болградському та Одеському районах Одещини.

Внаслідок обстрілу суттєвих пошкоджень зазнала критична інфраструктура Болградського району, частина населених пунктів залишилась без електро-, та водопостачання. Жертв та постраждалих немає.

В результаті обстрілу Одеського району трьох мирних мешканцiв госпіталізовано до лікарні з пораненнями, загиблих немає. Пошкодження зазнали приватні будинки - вибиті вікна, двері, зруйновано фасади будівель та автомобілі.

Будь-які військові об’єкти на обстріляних територіях відсутні.

За матеріалами прокуратури Одеської області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Одеська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X