Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Україна входить у нову довготривалу фазу війни і вона не буде простою, - Олексій Резніков

Україна входить у нову довготривалу фазу війни після того, як до 9 травня РФ зазнала стратегічної поразки та знизила масштаб своїх цілей до оперативно-тактичного рівня, зазначає міністр оборони Олексій Резніков. Про це пише Інтерфакс-Україна.

"Відбувається стратегічний злам на користь України. Цей процес триватиме певний час. У довгостроковій перспективі ці тенденції роблять поразку Росії неминучою. Водночас я хочу підкреслити наступне. На нас очікують надзвичайно складні тижні. Скільки їх буде – точно не скаже ніхто. У цей період ми будемо тримати оборону переважно власними силами проти оскаженілого від люті агресора", - написав Резніков у фейсбуці у п'ятницю.

За його словами, понад 1,5 тис. українських військових уже навчаються або найближчими днями почнуть опановувати техніку українських партнерів, щоб потім повернутися як інструктори, частина з них одразу піде в бій.

"Поки важке іноземне озброєння урівноважить сили і забезпечить злам на користь України, мине час. Зараз його присутність (іноземного озброєння на фронті в Україні – ІФ) точкова, це треба розуміти", - наголосив міністр.

За словами Резнікова, керівництво України, дипломати та багато інших людей цілодобово працюють, щоб прискорити та збільшити надходження допомоги. "Є значні успіхи, але є і складнощі", - наголосив глава оборонного відомства.

Водночас він зазначив, що "час іде невимовно довго" і всі пам'ятають, що українські воїни на передовій уздовж Сіверського Дінця, на "Азовсталі", у полоні в окупантів гинуть за Україну, і що громадяни України на тимчасово захоплених ворогом територіях перебувають у небезпеці. "Тому ми робимо усе можливе і неможливе, щоб наблизити звільнення нашої землі", - наголосив міністр.

За його словами, зростання санкційного тиску на РФ та збільшення іноземної допомоги Україні в перспективі декількох місяців мають створити умови, за яких Кремль остаточно втратить шанси досягти якогось успіху.

"Тоді повинно з’явитися нове вікно можливостей для України. У цей надскладний період нам потрібна єдність, згуртованість, воля і терпіння. Україна переможе!" - резюмував Резніков.

 

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X