Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумок 17.06.2022, - ОК «Південь». ВІДЕО

Противник в операційній зоні продовжує оборонні дії та контрбатарейну боротьбу. Наявними силами активних дій проводити не наважується, нових ударних угруповань не створює.

Підступну тактику ракетних ударів продовжує використовувати, як засіб бойового і психологічного тиску і на сили оборони, і на мирних жителів.

Так, внаслідок ранкового ракетного удару крилатими ракетами повітряного базування по Миколаєву, коли рашисти поцілили у промисловий об’єкт, вщент розбили спортивний клуб та знову влучили просто у житловий район, пошкоджено кілька багатоквартирних будинків, трансформаторну підстанцію. 2 людини загинули, 20 поранено, серед них 2 дитини.

Вдень ворог здійснив ще й артилерійський обстріл передмістя Миколаєва щонайменше 10 152 мм снарядами. Суттєвих руйнувань та втрат серед населення нема.

Так ворог намагається тримати в напруженні населення вивільнених і прилеглих до лінії зіткнення територій та деморалізувати стан військ імітацією своєї присутності в тилу.

Нашими силами, зокрема й ракетно-артилерійськими підрозділами виконано близько 120 вогневих завдань. Також по противнику нанесено 2 авіаційні удари.

Підтверджено втрати ворога в кількості:

57 рашистів та 18 одиниць техніки, серед яких

танк Т-72,

важка вогнеметна система ТОС-1 «Буратіно»,

гаубиця «Мста-Б»,

самохідна гармата «Гіацинт»,

3 багатоцільових броньованих тягачі

9 одиниць автомобільної і броньованої техніки.

Також знищено черговий польовий склад боєприпасів.

Решта втрат уточнюється.

Буксир «Спасатєль Васілій Бех», внаслідок ураження, вигорів і затонув разом із зенітно-ракетним комплексом «ТОР» на борту.

Вороже корабельне угруповання з 1 підводного човна, 2 ракетних кораблів та 3 ВДК продовжує блокування північно-західної частини Чорного моря і тримає загрози ракетного удару та десантної операції в стані імовірності.

Після шторму до берегів Одещини знов прибило ворожу міну. Під час бойового патрулювання силами оборони було виявлено дрейфуючу міну. Фахівцями угруповання різнорідних сил небезпечну знахідку вчасно ліквідовано.

Оперативне командування "Південь"

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X