Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Поліція Київщини викрила кримінальний дует, який фальшував медичні довідки для ухилянтів. ФОТО

23-річний житель Білої Церкви разом із 42-річним спільником організували виробництво медичних довідок для незаконного перетину кордону чоловіками які прагнули уникнути мобілізації. Загалом правоохоронці задокументували 21 епізод незаконної діяльності, ще понад 100 чоловіків перевіряються.

Зловмисники розміщували об’яви у Internet-мережі. Клієнти через Telegram-канал замовляли виготовлення підроблених документів, надавали власні фото та паспортні дані. Зловмисники протягом 3 днів виготовляли пакет документів.

«Вартість таких «послуг» коливалася від 25 до 32 тисяч гривень. В офісі зловмисників поліцейські вилучили понад 350 печаток та кліше різних організацій та медичних установ, а також пристрої для виготовлення фейкових документів» - Андрій Нєбитов.

Офіс, де виготовляли підроблені довідки медичні довідки знаходився в місті Біла Церква в одній із квартир багатоповерхівки. Документи фігуранти відправляли службою доставки по всій території України, під час відправки зазначали фейкові персональні дані, задля маскування.

Поліцейські провели санкціоновані обшуки та вилучили печатки та кліше різних організацій в тому числі медичних установ, а також інші документи з ознаками підробки, принтери, пристрої для ламінування, банківські картки, жорсткі диски, експрес-накладні, бланки свідоцтв про народження, ідентифікаційні коди та пенсійні посвідчення.

Викрили злочинну діяльність працівники управління міграції спільно зі слідчим управлінням Київщини за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури.

Поліцейські повідомили організатору та посібнику про підозру. Максимальний термін покарання, який загрожує зловмисникам - 7 років позбавлення волі. Наразі правоохоронці встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до незаконної діяльності.

За матеріалами поліції Київської області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X