Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Ліквідовано ботоферму, яка мала мільйон акаунтів та офісі у трьох областях України. ФОТО

Члени організованого злочинного  угруповання поширювали через інтернет дезінформацію щодо діяльності вищого військово-політичного керівництва країни. Фігуранти  за допомогою спеціального обладнання створили та керували майже  мільйоном технічних акаунтів.

У соціальних мережах зловмисники розповсюджували   фейкову та деструктивну інформацію на шкоду державній безпеці України. Зокрема зловмисники «мінували» адміністративні та державні установи, а також розповсюджували інформацію, спрямовану на дестабілізацію соціально-політичної обстановки в державі.

Крім того, поліцейські встановили факти несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем українських операторів мобільного зв’язку. За допомогою    спеціального  апаратно-програмного комплексу  здійснювалося блокування каналів зв’язку між обраними абонентами та базовими станціями провайдерів телекомунікацій, створюючи так званий «телефонний блуд». Водночас зловмисники надавали неправдиву інформацію операторам мобільного зв’язку щодо IMEI та номерів сім-карток, що призводило до  витоку інформації на сторонні сервери, які знаходилися за межами держави.

«Офіси» зловмисників були розміщені на території міста Києва, Вінницької та Харківської областей. За допомогою спеціального обладнання зловмисники  створили та керували майже  мільйоном технічних акаунтів.

Поліцейські провели сім обшуків за місцем здійснення протиправної діяльності та за місцем проживання фігурантів, причетних до вчинення кримінального правопорушення.  За їхніми результатами  було вилучено комп’ютерне, серверне, спеціалізоване ІР та мобільне обладнання, а також  чорнові записи, копії паспортів громадян України, персональні дані яких використовуються при створенні технічних акаунтів «ботів».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку)  Кримінального кодексу  України, триває.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГСУ Нацполіції за участі співробітників Департаменту кіберполіції, Служби безпеки України. Процесуальне  керівництво - за прокурорами Офісу Генерального прокурора.

За матеріалами УК Національної поліції України

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X