Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Харкові знешкоджено озброєну банду, яка грабувала людей під виглядом правоохоронців, - СБУ. ФОТО

У ході масштабної спецоперації у Харкові Служба безпеки нейтралізувала потужне злочинне угруповання. Зловмисники здійснювали розбійні напади та розграбовували помешкання людей.

Учасники банди вчиняли збройні «нальоти» на оселі громадян та «вибивали» з них гроші та інші цінні речі. Нападники залякували людей зброєю, застосовували до них насильство та погрози фізичної розправи.

До складу злочинного угруповання входили особи, раніше засуджені за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, зокрема за умисне вбивство.

Для приховування злочинної діяльності її учасники діяли під виглядом представників правоохоронних органів України.

Співробітники СБУ затримали п'ятьох активних учасників угруповання: трьох – після вчинення чергового розбійного нападу, та двох – при спробі приховання вогнепальної зброї. Ще одного з фігурантів оголошено у розшук.

У результаті слідчо-оперативних дій співробітники СБУ вилучили у зловмисників великий арсенал бойових засобів ураження. Серед вилученого:

  • переносний зенітно-ракетний комплекс з протитанковою керованою ракетою;
  • 4 протитанкові гранатомети РПГ-7 з пострілами до них;
  • 23 автомати Калашникова з боєкомплектом;
  • 8 пістолетів Макарова та Стєчкіна;
  • 87 бойових гранат Ф-1, РГД-5, РГО, РГН та РДГ-2Б;
  • підривач до протитанкової міни;
  • глушники до автоматів Калашникова;
  • близько 12 тис. набоїв до стрілецької зброї;
  • тактична амуніція з символікою правоохоронного органу.

Наразі затриманим та розшукуваному повідомлено про підозру. Стосовно них судом обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, а одному зі зловмисників, який є неповнолітнім, – домашній арешт.

Триває досудове розслідування. Перевіряється причетність учасників злочинного угруповання до вчинення інших злочинів на території регіону.

За матеріалами СБУ

Спецоперацію з викриття і затримання зловмисників проводили співробітники СБУ Харківської області спільно з Управлінням стратегічних розслідувань ДСР Національної поліції за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X