Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Прикарпатті чоловіка засуджено за участь у підготовці повалення влади в Україні

За публічного обвинувачення прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури суд визнав винним та засудив до 5 років позбавлення волі уродженця росії за змову про вчинення дій з метою насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади.

Прокурори в суді довели, що 63-річний чоловік вступив у злочинну змову з іншими особами, які розділяли його погляди щодо захоплення державної влади в Україні. Змовники, серед яких – громадянин росії та окремі члени ГО «Український вибір» розробили план насильницької зміни конституційного ладу. Вони створили та очолили громадські організації для розповсюдження публічних закликів і матеріалів щодо популяризації ідей федералізації України та поширення проросійської пропаганди.

За планом однодумці та учасники підпорядкованих їм громадських організацій мали зібратися у Києві та оголосити про відсторонення Президента, розпуск Верховної Ради і Уряду під час проведення так званих «Національних зборів».

З метою силового повалення влади обвинувачені підбирали та залучали в різних областях України осіб з числа колишніх військовослужбовців та працівників правоохоронних органів, які повинні були вчинити захоплення будівель органів державної влади, мостів, вузлів комунікацій, транспортних засобів, сховищ, насильство щодо представників влади та інші дії, що здатні привести до захоплення та блокування органів державної влади в окремих регіонах України.

Змовники шукали на території західних областей України близько 500 осіб з досвідом ведення бойових дій для захоплення адміністративних будівель.

Під час обшуків, які пройшли після затримання обвинувачених, вилучено кошториси, списки учасників майбутніх незаконних владних та силових структур, маніфести до громадськості і силовиків, переліки необхідної зброї, майна та техніки.

В ході судового розгляду обвинувачений свою вину визнав повністю.

За матеріалами Івано-Франківської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X