Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Буковині викрито приватну клініку, яка привласнила мільйони державних коштів. ФОТО

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито схему розкрадання та легалізації бюджетних коштів, виділених приватній медичній установі за програмою медичних гарантій.

За даними слідства, керівник приватної клініки, його дружина – фізична особа-підприємець та ще троє співробітників медичної установи налагодили механізм заволодіння бюджетними коштами, одержаними від держави як відшкодування за надання послуг населенню.

Упродовж 2022 року лікарі вносили до електронної системи охорони здоров’я неправдиві відомості про послуги, які насправді заклад громадянам не надавав.

З проведених у ході слідства більше 1000 допитів так званих пацієнтів, встановлено, що основна їх частина жодних послуг не отримувала, а держава безпідставно виділила медзакладу за ці послуги понад 8 млн грн.

Незаконно отримані грошові кошти представникам медустанови вдалось легалізувати шляхом перерахування на рахунки підконтрольних суб’єктів господарювання.

За результатами санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили майже 7000 доларів США, близько 2 000 євро та 113 000 грн.

Наразі п’яти особам повідомлено про підозру. Їхні рахунки на понад 7 млн грн заарештовано. Слідство триває.

За матеріалами Чернівеьцкої обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Чернівецька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X