Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Щонайменше 40 епізодів - у Києві затримано банду викрадачів автомобілів. ВІДЕО

Коментар: Олексій Щукіна, начальник сектору з розкриття незаконних заволодінь транспортних засобів Шевченківського УП ГУНП у м. Києві.

Поліція Києва викрила злочинну групу за викрадення автомобілів.

В організатора злочинних схем та його спільника поліцейські вилучили речові докази протиправної діяльності. Слідчі зібрали необхідну доказову базу та повідомили порушникам про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

Працівниками карного розшуку столичного главку та Шевченківського управління поліції за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва викрито осіб, котрі організували на території міста Києва діяльність, пов’язану із незаконним заволодінням транспортними засобами.

За словами начальника сектору з розкриття незаконних заволодінь транспортних засобів Шевченківського управління поліції Олексія Щукіна, у ході проведення оперативно-розшукових заходів за допомоги аналітиків столичного главку правоохоронці встановили причетних до скоєння злочинів та затримали їх.

«Слідчі та оперативники провели кропітку роботу щодо виявлення та затримання порушників: опитали свідків й очевидців, встановили маршрути пересування викрадених автомобілів. У ході досудового розслідування ми з’ясували, що порушники викрадали транспортні засоби зокрема у нічний час доби. Організатор – це уродженець Сумщини, 1989 року народження, який виконував функції лідера, надавав вказівки та планував злочини. Також затримано його спільника – 51-річного киянина, який допомагав підшуковувати авто».

Серед викрадених автомобілів – легковики «Хонда», «Сузукі» та «Мазда». «Мазду» фігуранти встигли продати, однак правоохоронці встановили її місцезнаходження та вилучили. Під час обшуку за місцями мешкання та у автомобілях зловмисників слідчі виявили та вилучили велику суму грошей, одяг, у якому фігуранти перебували під час скоєння злочинів, зброю та набої.

«Окрім того ми вилучили у спільників підроблені документи правоохоронних органів та різні перепустки, які зловмисники використовували під час скоєння злочинів. Дані факти будуть додатково кваліфіковані», - додав правоохоронець.

Слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочаті кримінальні провадження. Слідчі повідомили затриманим про підозру.

Суд обрав фігурантам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави в розмірі 3 мільйони гривень та 800 тисяч гривень. Їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

За матеріалами поліції Києва

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

В ніч на 29 березня, окупанти завдали чергового удару по Київській області. В одній з територіальних громад внаслідок падіння уламкі...

Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 20 населених пунктів Харківщини: Ветеринарне, Висока Яруга, Красне, Синьківка...

 67-річного чоловіка травмовано внаслідок падіння БпЛА в Пологівському районі Про це повідомив у телеграм-каналі голова Запорізь...

Чергова масована атака на область. Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Пошкоджені кілька...

У ніч на 29 березня 2024 року противник завдав потужного ракетного-авіаційного удару по об’єктах паливно-енергетичного сектору України, ...

X