Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Два «міністри днр», які «передали» українські шахти та лікарні «у власність» рф, отримали підозри, - СБУ

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини ще двох керівників окупаційних органів у тимчасово захоплених районах Донецької та Запорізької областей.

Одним із зловмисників є громадянин росії – колишній міністр енергетики та житлово-комунального господарства Нижегородської області.

У липні минулого року за вказівкою москви його призначили очільником створеного окупантами «министерства угля и энергетики» терористичної організації «днр».

На цій «посаді» виконував завдання кремля щодо переналаштування паливно-енергетичного комплексу регіону під потреби країни-агресора.

Саме за його дорученням налагодили регулярний вивіз промислових обсягів українського вугілля до рф.

Також він розробив програму ліквідації майже 90 відсотків шахт Донеччини.

Наразі готує до незаконної «приватизації» та передачі підсанкційним російським олігархам три шахтоуправління на захопленій частині регіону.

На підставі зібраної доказової бази слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Ще одним зловмисником є колишній «министр здравоохранения днр», який наразі входить до керівного складу окупаційної адміністрації Мелітополя.

Там його призначили керівником підконтрольного рф «департамента здравоохранения Запорожской области».

У цьому «кріслі» виконує завдання кремлівського режиму щодо переформатування медичної галузі регіону під потреби російських окупаційних угруповань.

За його вказівкою місцеві лікарні були переобладнані у військові шпиталі для прийому поранених загарбників.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився колишній заступник начальника одного з управлінь Донецької облдержадміністрації, який у 2014 році приєднався до терористів на сході України.

Після повномасштабного вторгнення його «перевели» до окупаційних органів захопленої частини Запорізької області.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора).

Наразі обидва зловмисники переховуються на тимчасово окупованій території півдня та сходу України.

Однак, СБУ знає про місця їх перебування і проводить заходи для притягнення до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБУ Запорізької, Донецької та Луганської областей за процесуального керівництва органів прокуратури.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X