Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Рівненщині судитимуть банду постачальників наркотиків на зону на чолі із «смотрящим»

Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 7 учасників злочинної організації, які налагодили наркобізнес у виправній колонії на Рівненщині. Крім того організатору інкримінують ще й встановлення та поширення злочинного впливу в установі виконання покарань, а одному з його співучасників – прохання та одержання працівником установи, який не є службовою особою,  неправомірної вигоди, за вчинення дій з використанням свого становища.

В ході досудового розслідування встановлено, що 33-річний уродженець Волині, який понад 15 останніх років перебуває за ґратами, у тому числі за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, відбуваючи покарання в одній з виправних установ Рівненщини, завдяки набутому авторитету серед засуджених отримав статус так званого «смотрящого».

Він же організував і наркобізнес в колонії, залучивши до своєї діяльності у якості виконавців ще двох ув’язнених та трьох осіб з числа своїх близьких за межами установи, двох жителів Вараша та рівнянку. Учасники організованої групи налагодили схему постачання до закладу наркотичних речовин – канабісу, бупренорфіну, метадону та трамадолу. Використовуючи корупційні зв’язки, вони залучили до свого «бізнесу» працівника, котрий мав право входу на територію колонії у зв’язку із виконанням трудових обов’язків.

Заборонені речовини надходили співучасникам різними партіями через один з поштових сервісів. Ті їх збирали та формували в одну передачу, яку за винагороду кур’єр доставляв у заклад. Іноді пакунки просто перекидали через паркан. Частину наркотиків засуджені лишали для власного використання, ще частину продавали іншим ув’язненим.

Протизаконну діяльність організованої групи правоохоронці викрили та припинили у червні минулого року. Слідством встановлено 12 епізодів злочинної діяльності угруповання.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років (а організатору – до 15 років), з конфіскацією майна.

За матеріалами Рівненської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Рівненська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X