Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Дніпропетровщині посадовиця ДПС обклала даниною мережу пунктів обміну валют. ФОТО

За процесуального керівництва спільної групи прокурорів Офісу Генерального прокурора та Київської міської прокуратури затримано і повідомлено про підозру начальнику відділу ГУ ДПС у Дніпропетровській області та посереднику за фактом одержання неправомірної вигоди.

За даними слідства, посадовиця після призначення на керівну посаду налагодила схему одержання хабарів від представників товариств за подальше безперешкодне здійснення фінансово-господарської діяльності.  Це стосувалося субʼєктів господарювання, які надають фінансові послуги, насамперед з обміну валюти.

Користуючись наданими їй адміністративними повноваженнями та авторитетом керівника, начальниця відділу ініціювала проведення систематичних перевірок одного з таких товариств на території області. Власникам повідомлялося про необхідність пошуку компромісів із керівництвом ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Керівник фірми був вимушений домовлятись про зустріч із підозрюваною для припинення постійного втручання в роботу своїх підлеглих.

Під час низки зустрічей, які були зафіксовані в ході досудового розслідування, підозрювана вимагала від бізнесмена сплати щомісячної такси із розрахунку 300 доларів США за одну точку обміну валют.

При цьому, вона наголошувала на тому, що згодом всі товариства такої категорії будуть передавати їй неправомірну вигоду на таких самих умовах.

Надалі начальниця відділу погодилась зменшити таксу до 100 доларів США за один обʼєкт, тобто до 6700 доларів США на місяць.

Для прикриття злочинних дій вона залучила свого чоловіка, який за кодовою фразою особисто забирав з пунктів обміну валют обумовлені кошти.

У ході досудового розслідування зафіксовано факт передачі грошових коштів за грудень 2022 року. Під час отримання «плати» за січень 2023 року у сумі 6500 доларів США начальника відділу та її чоловіка затримали правоохоронці.

Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи.

За матеріалами Офісу Генерального прокурора України

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Внаслідок операції ГУР у взаємодії з Повітряними силами знищено бомбардувальник Ту-22МЗ, який сьогодні запускав ракети по Україні Од...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. Артилерійсь...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Інженерн...

У ніч на 19 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА. Загалом ворог зас...

Кількість постраждалих внаслідок ракетної атаки по області постійно зростає. На цю хвилину відомо про 15 поранених у Дніпрі. Всі – се...

X