Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Донеччині затримано чоловіка, який 4 роки перебував в розшуку за вбивство

38 – річний затриманий із приятелем у травні 2014 року вбили жителя селища Олександрівка Слов’янського району. Через бойові дії, що розгорнулися в той час на півночі Донеччини, їм вдалося втекти. Незважаючи на всі труднощі, один з фігурантів був затриманий в 2016 році та засуджений до 12 років позбавлення волі, другий наразі в очікуванні суду перебуває під арештом.

У травні 2014 року двоє товаришів запросили односельця ввечері у посадку для спільного розпиття спиртних напоїв. Між чоловіками виникла бійка в результаті якої запрошений отримав ножові поранення черевної порожнини та шиї – не сумісні з життям.

Вищеописані події відбувалися у самий розпал бойових дій на півночі області, тому робота по розкриттю даного вбивства була певною мірою ускладнена. При цьому правоохоронцям вдалося задокументувати факт тяжкого злочину, та встановити підозрюваних осіб. Останні відразу ж зникли і були згодом оголошені у розшук.

Майже за два з половиною роки одного з підозрюваних у вбивстві було затримано співробітниками Слов'янського відділу поліції. Розшукуваний всюди представлявся прізвищем своєї співмешканки - паспорт зі своїми справжніми даними він завбачливо «загубив». Двічі судимий громадянин 1981 року народження був засуджений до 12 років позбавлення волі.

Пошуки другого фігуранта продовжилися. За цей час поліцейські перевірили безліч інформації про його можливе місце знаходження. Оперативники провели повний комплекс оперативно – розшукових заходів і, зрештою, знайшли його в Харківській області.

Весь цей час розшукуваний переховувався на території сусідніх областей, де перебивався неофіційними підробітками.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 115 «Умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб» Кримінального кодексу України. Затриманому загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі, або довічне ув’язнення.

За матеріалами ВК ГУНП у Донецькій області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Донецька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X