Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Харківщині боржника засуджено за вбивство літньої кредиторки

Вироком Ізюмського міськрайонного суду 50-річного чоловіка визнано винним в умисному вбивстві з корисливих мотивів, крадіжці та викраденні документа (п.6,13 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 185, ч. 1 ст. 357 КК України).

Як розповів керівник Лозівської місцевої прокуратури Ігор Білодід, раніше судимому за вбивство чоловіку призначили покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Подія трапилася у грудні минулого року в Барвінківському районі області.

Причиною жорстокої розправи стали гроші. Засуджений позичив у знайомої 75-річної жінки 50 тис. грн. та не квапився віддавати борг.

Потерпіла наполягала на поверненні коштів, для цього жінка неодноразово приходила до позичальника. Однак чоловік гроші не повертав. Під час її чергового візиту зловмисник намагався «задобрити» кредиторку, організувавши застілля.

За чаркою він поцупив телефон потерпілої. Помітивши, що мобільного немає, вона почала звинувачувати чоловіка у крадіжці. Між ними виникла сварка. Жінка знов згадала про борг. Це розлютило рецидивіста, і він задушив бабусю. Потім тіло закопав у себе на городі.

Він також привласнив банківську картку загиблої та за допомогою мобільного жертви, перерахував з неї гроші на свій рахунок.

Щоб приховати злочин, чоловік кілька днів писав смс родичам убитої нібито від її імені. Проте у повідомленнях засуджений робив чимало помилок, а загибла завжди писала грамотно.

Відсутність телефонних розмов та безграмотні повідомлення занепокоїли рідних жінки, які  звернулися до правоохоронців.

У судовому засіданні прокурор наполягав на призначенні злочинцю покарання у вигляді довічного позбавлення волі. У зв’язку з тим, що суд обрав більш м’яке покарання, прокуратура підготувала проект апеляційної скарги.

За матеріалами прес-служби прокуратури Харківської області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

В ніч на 29 березня, окупанти завдали чергового удару по Київській області. В одній з територіальних громад внаслідок падіння уламкі...

Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 20 населених пунктів Харківщини: Ветеринарне, Висока Яруга, Красне, Синьківка...

 67-річного чоловіка травмовано внаслідок падіння БпЛА в Пологівському районі Про це повідомив у телеграм-каналі голова Запорізь...

Чергова масована атака на область. Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Пошкоджені кілька...

У ніч на 29 березня 2024 року противник завдав потужного ракетного-авіаційного удару по об’єктах паливно-енергетичного сектору України, ...

X