Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Сумщині повідомлено про підозру організатору поїздки дітей за кордон

Прокуратурою Сумської області повідомлено про підозру вчителя Великописарівської спеціалізованої школи, яка організувала поїздку за кордон для дітей, які потрапили в Білорусі в ДТП. Дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 2 ст. 137 (неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей, що спричинило смерть неповнолітнього) КК України.

Нагадуємо, що група дітей поверталася із Польщі через Білорусь до Сумської області. Близько 7:00 години 13 травня 2018 року на 54 км автодороги Кам'янець-Шерешево-Свислочь сталась дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої загинув хлопчик 2005 року народження з м. Суми. Ще шестеро дітей отримали травми різного ступеня тяжкості.

У ході слідства, проведеного Слідчим управлінням поліції, встановлено, що зазначена вчителька організувала та особисто супроводжувала групу з 26 учнів із Сумської, Вінницької областей та м. Києва на міжнародний футбольний турнір у м. Барчево, Республіка Польща. Батьки дітей підготували нотаріально завірені довіреності, відповідно до яких учитель взяла на себе зобов’язання відповідати за життя та здоров’я дітей під час перебування їх за кордоном та повернення в Україну.

Разом з тим, організатор поїздки, з метою уникнення погодження виїзду групи з відповідними органами Національної поліції України, замість передбаченого для такої поїздки комфортабельного автобуса з двома водіями розмістила дітей у 4 легкових автомобілях, водії яких навіть не мали ліцензій з міжнародного перевезення пасажирів. Більш того, поїздку на відстань понад 2 тис км здійснював кожен водій без зміни, перевезення дітей відбувалось у нічний час без необхідної кількості супроводжуючих осіб. Як наслідок, саме через втому після тривалого нічного переїзду водій допустив порушення правил дорожнього руху.

Оскільки вчитель є також депутатом Великописарівської селищної ради Сумської області сьомого скликання, то відповідно до чинного законодавства повідомлення про підозру їй здійснено прокурором Сумської області.

Довідково: санкція статті передбачає обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Сумська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X