Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Повідомлено про підозру трьом військовим рф, які під час окупації ґвалтували жінку на Київщині

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора ідентифіковано та повідомлено про підозру трьом військовослужбовцям зс рф у порушенні законів та звичаїв війни.

Підозрювані – військові 37-мої окремої гвардійської мотострілецької донської будапештської червоного прапора ордена червоної зірки бригади (37омбср, в/ч 69647) збройних сил російської федерації, уродженці республіки бурятії, читинської області та іркутської області російської федерації.

За даними слідства, у березні 2022 року підозрювані разом з іншими військовими зс рф окупували один з населених пунктів Київщини. Вони залякували мирне населення, шукали чоловіків та учасників сил антитерористичної операції, постійно оглядали всі приміщення цивільних будинків.

Через 20 днів окупації російські військові, серед яких підозрювані, почали систематично вриватись на подвір’я приватного будинку, де проживали дві жінки та малолітня дівчинка. Робили це завжди в групах по три особи, склад яких постійно змінювався.

Підозрювані, постійно демонструючи наявність зброї, беручи до уваги відсутність чоловіків в будинку, по черзі водили одну з жінок до гаражного приміщення, де ґвалтували. Інші в цей час залишались на вулиці з метою подолання можливого опору з боку її родичів та сусідів. 

Один з них за час окупації вчинив насильницькі дії сексуального характеру раз, другий вчиняв такі дії двічі, а третій – протягом тижня кожного дня. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України.

За матеріалами Офісу Генерального прокурора України

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X