Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Закарпатті судитимуть банду наркодилерів, в яких було вилучено товар на 45 млн гр. ФОТО

Наприкінці минулого року на Закарпатті правоохоронці ліквідували масштабну схему збуту наркотиків. У ході спецоперації, співробітники поліції Закарпаття, за оперативного супроводу працівників Управління стратегічних розслідувань та під процесуальним керівництвом Ужгородської окружної прокуратури, встановили, що п’ятеро осіб з Житомира та Києва створили злочинну організацію, яка спеціалізувалася на виготовленні та збуті наркотичних речовин.

За незначний проміжок часу фігуранти зуміли налагодити розгалужену систему продажу заборонених речовин та поширили свій злочинний вплив щонайменше у 10 областях України. Йдеться саме про найбільші районні центри нашої держави. Особливістю злочинного угрупування було те, що його учасники діяли автономно та не мали прямих контактів між собою.

Зловмисники розробили детальні інструкції для всіх учасників організації. За домовленістю, з лабораторії наркотики доставлялися ділкам, а від них – дилерам. В подальшому ж, шляхом розміщення так званих «закладок», заборонені речовини потрапляли вже до самих наркозалежних клієнтів.

У ході слідства також з’ясувалося, що інформаційного супроводу своєї незаконної діяльності зловмисники використовували закриті канали у популярних соцмережах, що дозволило їм створити багаточисельну клієнтську базу.

У справі, за силової підтримки бійців спецпідрозділів КОРД та РПОП, було проведено понад півсотні санкціонованих обшуків у різних областях України, під час яких поліцейські вилучили з обігу десятки кілограмів наркотичних засобів і психотропних речовин, а також 2,5 тонни прекурсорів.

Вартість вилученого сягнула 45 мільйонів гривень. Також було вилучено чорнові записи зловмисників з описами усієї схеми поширення наркотиків на території держави, зброю та 14 автомобілів.

Загалом, на сьогодні доведено причетність до злочинної схеми 14 чоловік. Відносно кожного з них, слідчі поліції області, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури, сформували обвинувальні акти, які вже скеровано для судового розгляду.

Відповідно до ролей, які вони виконували, усім членам організації було повідомлено про підозри та висунуті обвинувачення.

Зловмисникам за скоєне загрожує до 12 років позбавлення волі.

За матеріалами поліції Закарпатської області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Закарпатська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X