Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Києві сядуть на лаву підсудних організатори мережі псевдореабілітаційних центрів, - прокуратура

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури та Дарницької окружної прокуратури м. Києва завершено розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно групи осіб, які організували діяльність мережі псевдореабілітаційних центрів та незаконно утримували там громадян.

У межах вказаного кримінального провадження повідомлено про підозру сімом особам - 3 організаторам та 4 виконавцям, дії яких кваліфіковано як такі, що вчинені у складі організованої групи.

Учасники протиправної діяльності облаштували на території м. Києва та Київської області так звані реабілітаційні центри для лікування нарко- та алкозалежних громадян. Вартість «курсу лікування» становила від 10 до 15 тис грн в місяць.

Родичі пацієнтів, будучи введеними в оману, погоджувались на такі умови. Отримавши оплату, представники центрів із застосуванням фізичного та психологічного примусу незаконно забирали «пацієнтів» з їх помешкань та відвозили на «реабілітацію».

Там у людей відбирали мобільні телефони та всі особисті речі, обмежували будь-які їхні контакти з рідними та забороняли покидати приміщення. Самі ж приміщення були облаштовані решітками, а з вікон зняті віконні ручки, щоб унеможливити будь-які спроби втечі.

«Пацієнтів» утримували протягом тривалого часу без їхньої згоди, без жодних правових підстав та без належної медичної чи психологічної допомоги.

Після проведення слідчих дій у так званих «реабілітаційних центрах» 23 осіб звернулися до правоохоронців з заявами про їх незаконне позбавлення волі та утримання проти волі протягом тривалого часу.

Загалом у закладах перебувало близько п’ятдесяти осіб.

На теперішній час досудове розслідування закінчено, обвинувальний акт передано до суду для розгляду по суті. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

За матеріалами Київської міської прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Інженерн...

У ніч на 19 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА. Загалом ворог зас...

Кількість постраждалих внаслідок ракетної атаки по області постійно зростає. На цю хвилину відомо про 15 поранених у Дніпрі. Всі – се...

Про це голова Дніпропетровської ОВА повідомив у телеграм-каналі: "Важкі ніч та ранок. Область пережила чергову масовану атаку. Час...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області....

X