Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Києві поліцейського-наркодилера судитимуть разом із поплічниками. ФОТО

Прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно оперуповноваженого сектору кримінальної поліції Дарницького УП ГУНП в місті Києві, викритого на збуті наркотиків. Крім правоохоронця, на лаві підсудних опинилися і двоє його спільників, яких він залучив до нелегального бізнесу.

Зазначену групу осіб було затримано у липні поточного року за результатами тривалої спецоперації, проведеною столичною прокуратурою спільно з ГУ СБУ у м. Києві та Київській області та КМУ ДВБ Нацполіції України.

Так, перебуваючи за місцем своєї роботи поліцейський запропонував затриманому на крадіжці чоловіку збувати серед своїх знайомих наркотичні речовини (канабіс і амфетамін), а гроші, отримані з їх продажу, передавати йому. Зі свого боку поліцейський пообіцяв чоловіку гарантії не притягнення його до кримінальної відповідальності, а також надав консультації щодо заходів конспірації, як не потрапити у поле зору правоохоронців.

У ході слідства також з’ясувалось, що поліцейський діяв у змові з двома місцевими наркодилерами, які безпосередньо постачали йому заборонені речовини.

У ході обшуків у  правоохоронця вилучили грошові кошти, що передавались йому під час контрольних закупок, ваги для зважування наркотичних засобів з їх рештками, набої до зброї. У його спільників вилучили наркотичні засоби та інші речові докази, які підтверджували протиправну діяльність.

Наразі обвинувальний акт відносно усіх трьох фігурантів за ч. 2 ст. 307 КК України скеровано до Дарницького райсуду столиці. У зв’язку із виявленням у правоохоронця бойових набоїв йому також додатково інкриміновано ч. 1 ст. 263 КК України. За вчинене зловмисникам загрожує від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

За матеріалами прес-служби прокуратури Києва

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X