Перейти до основного вмісту

ДТП

У Києві поліція затримала небезпечну банду наркодилерів. ВІДЕО

Поліцейські виявили дві спеціально обладнані нарколабораторії у Києві та Київській області, де рослини марихуани правопорушники вирощували методом "гідропоніки", а потім переробляли та фасували. Сума вилученого наркозілля за цінами "чорного" ринку становить близько 2 мільйонів гривень.

Працівники управління протидії наркозлочинності поліції Києва у рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, розпочатого слідчим відділом УП в метрополітені, за процесуального керівництва київської прокуратури №7 затримали чотирьох членів організованої злочинної групи.

Поліцейські встановили, що у приміщеннях орендованих гаражів у Києві та області фігуранти обладнали дві нарколабораторії спеціальним світлом, приладами для підтримки необхідної вологості, температури та живлення рослин міндобривами. Потім уже готові суцвіття канабісу фасували для подальшої реалізації замовникам.

Під час проведення санкціонованих обшуків у нарколабораторіях поліцейські вилучили понад 10 кг подрібненого канабісу та близько 200 кущів конопель у горщиках. Крім того, за адресами проживання підозрюваних правоохоронці також вилучили мисливський карабін, рушницю, пістолет та револьвер з ознаками переробки, гранату РГД-5, значну кількість набоїв, димові шашки. Небезпечні предмети направили на проведення експертного дослідження.

"Наркодилерами, які налагодили злочинний бізнес, виявилися четверо осіб - 1965, 1971, 1977 та 1990 років народження. Правопорушників затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. На даний час ми проводимо подальші оперативні заходи та обшуки з метою встановлення всіх учасників наркоугрупування", - розповів заступник начальника управління протидії наркозлочинності Юрій Контвіцький.

Трьом правопорушникам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів) Кримінального кодексу України. Їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Четвертому фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту Кримінального кодексу України. Він буде перебувати під цілодобовим домашнім арештом.

Крім цього, відкрито кримінальне провадження за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 10-ти років позбавлення волі.

За матеріалами ВК ГУНП у Києві

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Усіх, хто володіє будь-якою інформацією, що допоможе встановити обставини ДТП, прохання повідомити на оперативну лінію 102 або у найближ...

Напередодні, близько 21-ї години, до поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду в с. Воробʼївка Новгород-Сіверського...

Дорожньо-транспортна пригода сталася на автодорозі Київ-Чоп у селі Зубра Львівського району. Як попередньо встановили правоохоронці, ...

Аварія сталася в с. Надросся Погребищенської міської громади. За попередньою інформацією слідства, водій мотоцикла SPARK не впорався ...

На дамбі неподалік села Благодатне зіткнулися вантажівка, рейсовий автобус та легковик. Попередньо встановлено, що 42-річний водій в...

X