Перейти до основного вмісту

Авторська колонка

Акції євробляхерів уже вийшли за межі морального!

Тарас Чорновіл Народний депутат України 4-х скликань

Усі статті

       Про євробляхерів та їхні акції писати не хочу, бо це вже вийшло за будь-які межі морального. Але маю два зауваження.

       Перше, щодо частого серед політиків і різних медійних осіб цяцькання з цими правопорушниками. Ті зміни, які ухвалила Верховна Рада є насправді компромісними.Держава збереже необхіний мінімум надходжень і планує збільшувати їх за рахунок зростання числа легальних покупців автомобілів.

      Добросовісні громадяни можуть з відносно прийнятними зборами купити чи поміняти своє авто. Чесніші євробляхери, які дійсно були готові легалізувати свої авто, зможуть пройти пільгову процедуру.

      Але є група, яка не планувала НІКОЛИ НІЧОГО легалізувати, навіть за найнижчими митами й податками. А часто навіть, якби їм ще й за це доплатили. Це логіка й психологія злочинця. Усі ті бляхери з "Євроавтосили" на своїх дорогих автівках не потребують послаблень податкового тиску, вони хочуть жити поза законом. І очікувати, що поступками перед ними можна досягнути лояльності до держави та її законів - це утопія. Злодій буде красти, а не працювати. Навіть, коли ви йому запропонуєте хорошу роботу й добру зарплату, він буде красти. Зупинити злодія може лише невідворотність покарання. І то не завжди.

     Зараз маємо справу саме з психологією злочинця. І на неї слід орієнтуватися, ухвалюючи рішення. Держава мала дати шанс добросовісним громадянам, як також і тим, хто оступилися й пішли на порушення законів, але готові виправитися, запрацювати в законному полі. Закон цьому сприяє. А далі - тільки невідворотність покарання для тих, хто за законом жити не хочуть. Ніколи не хотіли й не хочуть на майбутнє.

     І друге питання. Безкарність акцій із блокування вулиць і навіть стратегічних магістралей (такими є доїзди до аеропортів, вокзалів тощо) починає все більше дивувати. У поліції є механізми припинення цього свавілля. Попередити, винести припис про негайне припинення правопорушення. А після того вже затримувати за непокору поліції, зрештою, переконаний, що більшість підпадуть під чисто кримінальну статтю "Злісна непокора". Перші арешти й крім ріденьких пікетиів під МВС та судами нічого б не залишилося.

     Люди можуть жорстко йти на прю, коли вірять у справедливість своїх вимог. А ми маємо тут справу зі злочинцями, які просто увірували в свою безкарність. Але санкцій, затримань, розблокувань, відкриття кримінальних проваджень нема. І я все більше думаю, що це цілком свідома позиція Авакова й його команди. Він усе більше дрейфує в бік Тимошенко та безжально атакує Порошенка.

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації.
X