Перейти до основного вмісту

Авторська колонка

Введення віз і розірвання дипстосунків лише напружить відносини з РФ

Олексій Якубін Кандидат політичних наук

Усі статті

         Щодо візового режиму і закриття кордону з РФ, ключове питання тут – яку ціль ми переслідуємо? Якщо наша ціль – деескалація відносин з Росією, то таких речей ми не маємо робити. Скоріш за все, треба думати яким чином (наприклад, за допомогою Європейського Союзу)почати розглядати це питання. Тим паче такі пропозиції лунають.

         А якщо ми хочемо посилити напруження, то тоді, звісно, можна і запровадити візовий режим, і закрити кордони, і розірвати дипломатичні відносини. Але треба дещо визнати. Якщо ввести візи і розірвати дипстосунки, по-перше, навряд чи це зрозуміє значна частина населення в середині нашої країни. По-друге, це не зрозуміють наші громадяни, які працюють в РФ, а по-третє, чи зрозуміє нас світ?

        Наразі така ідея, така стратегія, яка на перший погляд радикальна, насправді є досить поганою. Більше треба думати про медійні засоби. Якщо говорити в цілому про ситуацію, то не думаю, що події в Чорному морі є настільки загрозливі для того, щоб ми переглядали весь комплекс відносин з Російською федерацією. Тим паче, що зараз є більш серйозні проблеми. Є анексія Криму, є ситуація на сході країни.

       Я не думаю, що ситуація в Азові є такою нагальною підставою для візового режиму. Тим паче, як і з воєнним станом, навряд чи нас підтримають більшість наших громадян, а тим паче світ.

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації.
X