Перейти до основного вмісту

Авторська колонка

Бійці Беркуту взагалі не винні у злочинах на Майдані

Соколовська Яніна Лазарівна

Соколовська Яніна Лазарівна журналіст, політолог...

Усі статті

       Якщо говорити про події на Майдані 2014 року, то бійці Беркуту взагалі не винні. Вони виконували свій наказ щодо охорони громадської безпеки. Навряд чи вони знали, що саме стоїть за цим наказом, і навряд чи розуміли, що відбувається в країні і в центрі Києва зокрема.                                                                                 

      Я думаю, що бійців Беркуту треба амністувати, треба припинити цю травлю. Серед них є люди, які підтримували ідеали Майдану, тобто ідеали визвольної боротьби, свободи і справедливості громадянського суспільства.  Треба припиняти цю історію. Зосередитись треба на тому, хто стояв за цим наказом, і навіщо розстрілювали людей на Майдані. Ми досі не знаємо хто ці снайпери, які стріляли в два боки, хто їх наймав. Є багато версій, але правди не знає ніхто. Цю правду треба обов’язково дізнатися, щоб зрозуміти, хто дійсний ворог людства, який заварив цю криваву історію.

     Я не думаю, що влада саботує розслідування. Є дві причини чому досі немає висновків. Проблема в тому, що наші слідчі органи постраждали внаслідок люстрації. Під приводом люстрації звільнено багато професіоналів, а ті, хто прийшли, не мають такого досвіду розслідування. Це одна причина.                                     
    Друга – основні імовірні винуватці втекли закордон, тому неможливо їх допитати, дізнатися деталі, які вони знали. І третя причина – слідство бачить щось таке у ході розслідування, що може збурити громадськість, тому вони і не хочуть це оприлюднювати.

 

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації.
X