Перейти до основного вмісту

Авторська колонка

Тимур Тумгоєв ніколи не воював за Україну, він – міжнародний терорист

Тарас Чорновіл Народний депутат України 4-х скликань

Усі статті

    Тимур Тумгоєв ніколи не воював на боці України. Тимур Тумгоєв – член ІДІЛ, міжнародний терорист. Право на арешт, на відмову йому в притулку, як політичному біженцю, на видачу його Росії – підтвердив Європейський суд з прав людини. Тимур Тумгоєв один раз побував за 40 кілометрів від зони конфлікту. Він ні одного дня, ні однієї секунди не був у зоні бойових дій, ніколи не заявив, що він хоче воювати, навіть його адвокати не зробили подібної заяви.

    У даній ситуації в Україні опинився терорист. Якби ми будь-яким способом виправдовували його, ми б мали колосальні проблеми із Західним світом. Було б враження, що Україна вигороджує ісламських терористів. Яке б тоді обличчя мала Україна перед світом?

    Люди, які виголошують, що це злочинні дії, що Тумгоєв воював, згадали про нього лише зараз. Ніхто нічого не заявляв про підтримку Тимура Тумгоєва, коли він перебував під арештом впродовж двох років. Ніхто з депутатів цього не робив. Націоналістичні організації не хотіли бруднитися підтримкою терориста.

    Тимур Тумгоєв – звичайний злочинець-терорист. Хіба ми хочемо, щоб Україна перетворилася на відстійник тероризму? У даному випадку ми виконували червону картку Інтерполу. Рішення Європейського суду з питань людини стало остаточним. Україна мала кілька варіантів. Віддати Тумгоєва Сирії, проте на це ми права не маємо. Адже конвенції до яких ми приєднані забороняють нам видавати людину в країну, яка не приєдналась до конвенції про заборону катувань, і не можемо передавати людину в країну, в якій не скасована смертна кара, якщо цій людині загрожує ця кара. Був варіант віддати його Туреччині, але Туреччина відмовилась від процедури повернення. Тому варіантів в України інших не було.

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації.
X