Перейти до основного вмісту

Авторська колонка

50 км/год – дурниця чи запорука безпеки на дорогах?

Денис Ципін Адвокат, голова Центру Конфліктології і Права

Усі статті

Їхати 50 км. на годину, чи 60?!      

        Насправді у місті, такому як Київ, немає різниці. Світлофори, інші автівки, «лежачі», стоячі і поліцейські, які проїжджають повз, не дадуть можливість водію їхати надто швидко. Але якщо ви опинилися на великому проспекті із нормальним покриттям, їхати 50 км. на годину -  не розумно, не природньо, майже неможливо. Саме тому, розвинені країни вішають інші знаки на таких дорогах, що дозволяють їхати 70, а інколи і 100 кілометрів на годину, щоб водій не страждав від надмірного бажання влади убезпечити абсолютну безпеку.       

       Українці, водії із стажем чи ні, не сприймають нових порядків. Саме за цієї причини, вони не вірять у розумність поліцейських чиновників. Вони не вірять, що держава буде піклуватися про їх емоційний стан, про зручність дорожнього руху. Чи правильне рішення зменшити швидкість? Абсолютно правильне. Дотримуватися цих правил чи ні? Це справа кожного громадянина.        

      А от примусити поліцейських піклуватися про водіїв і вішати радари там, де є велика небезпека ДТП, а не там де водій втрачає пильність і перевищує швидкість на кілька кілометрів, це вже наша спільна справа, більше піклуватися немає кому.

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації.
X