Перейти до основного вмісту

ІНТЕРВ'Ю

Віра Савченко розповіла в яких жахливих умовах сидить її сестра у СІЗО

-    Ведучий: Передусім, розкажіть як почувається Надія Савченко у слідчому ізоляторі СБУ, тому що звіряється різна інформація на ті умови перебування. 

-    Віра Савченко: Надія ніколи не скаржиться на умови. Це спартанець і спартанські умови – це нормальна форма існування в тому, що з нею намагаються робити чи то в Росії, чи то в режимі зараз тоталітарному – Україні. Це СІЗО – незаконне. Почнемо p того, що воно не може існувати, це досудовий слідчий ізолятор. Які там умови? Душ раз на тиждень…

-  Ведучий: Це для всіх так? 

-  Віра Савченко: Так! Прогулянка в дворику, мабуть половину цього приміщення, без неба, це накриття, сонце практично не потрапляє. І даруйте за деталі, туалет – злив ззовні, тобто ти маєш поросити, щоб тобі злили воду. 

-  Ведучий: Ну  знову ж таки, це не таке ставлення до пані Надії, це просто такі умови? 

- Віра Савченко: Так, це пострадянський совок. Він нікуди не дівся, наша система не реформувалась і досі, хоча повідомлялось про якісь реформи, в результаті пройшла демілітаризація цих структур, чим відбило бажання у багатьох служити. А так все залишається, все як "Совєтский Союз" збудував, більше того зараз у нас 76 тисяч звинувачуваних актів і 354 штуки виправдальних. Це показник нижчий, ніж за Сталіна. Я не знаю куди будуть дівати людей. 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Руслан Горовий - головний режисер телекомпанії ”Магнолія-ТВ”, автор проекту “Служба розшуку дітей”, письменник, волонтер. ...

Дана Виноградова – українська націоналістка, ветеран АТО, речниця Правого Сектору. ...

Евгений Карась – украинский националист, лидер организации С14 и политического движения “Общество Будущего”. ...

Дмитрий Шерембей – глава благотворительной организации “100% Жизни”, 20 лет живет с диагнозом ВИЧ ...

Сергій Поярков - відомий український художник, громадський діяч, політичний коментатор. ...

X