Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Чернігові ліквідовано банду наркодилерів із щотижневим прибутком у 200 тис. гривень. ВІДЕО

Працівники Чернігівського управління Департаменту внутрішньої безпеки встановили діяльність злочинної групи, яка займалася збутом наркотиків в особливо великих розмірах на території міста Чернігова. Крім того, учасники групи, ймовірно, мали корумповані зв’язки зі співробітниками правоохоронних органів.

Організувала кримінальний бізнес 55-річна жінка. У змові з 64-річною знайомою, раніше судимою за привласнення коштів, вони налагодили виготовлення ацетильованого опію та подальший збут дрібним дилерам. Лідерка наркокартелю, завдяки дружнім стосункам з колишніми посадовцями поліції, була добре поінформована про методи і способи роботи поліції.

«Партнерки» купували у перевірених постачальників макову солому, особисто готували з неї відвар та передавали своїм дилерам для збуту наркозалежним. Серед поширювачів наркотиків – дві молоді жінки та чоловік.

Організаторка отримувала прибуток близько 150-200 тисяч гривень за тиждень. Встановлено, що у власності жінки шість об’єктів нерухомого майна у місті та районі. Оперативникам відомо, що останнім часом зловмисниця розширила асортимент товару та  почала збувати особливо небезпечний наркотик – метадон.

Спільним діями Чернігівського та Київського міського управлінь ДВБ НПУ, детективів слідчого управління та бійців КОРДу ГУНП Чернігівщини, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, було затримано лідерку злочинної групи та активну співучасницю відразу після скоєння ними злочину – виготовлення чергової партії наркотичного засобу - за місцем розташування приміщення, де виготовляли наркотики.

На місці скоєння злочину та за адресами мешкання фігурантів наркокартелю проведено санкціоновані обшуки та вилучено обладнання і посуд для виготовлення наркотиків, розфасований у шприци та скляні банки опій ацетильований в особливо великих розмірах, прекурсори, сліп-пакети з речовиною білого та рожевого кольору (попередньо - метадон та героїн), 18 поліетиленових пакетів з маковою соломою загальною вагою майже 40 кілограмів, 300 блістерів з "Димедролом", 4 газових та травматичних пістолети без дозвільних документів, банківські картки, на які перераховувались кошти від збуту, та майже 60 тисяч гривень виручки. За цінами «чорного ринку» вартість вилученої наркопродукції становить майже 1 мільйон гривень.

На теперішній час обидві зловмисниці затримані та поміщені до ізолятора тимчасового тримання. Учасникам злочинної групи загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

За матеріалами ВК ГУНП у Чернігівській області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Чернігівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення...

За даними слідства, 28 березня близько 15:20 російська армія вкотре обстріляла Херсон.   В зоні ураження снарядів опинилося...

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

X