Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Буковині СБУ попередила нелегальний збут бойових засобів ураження. ФОТО

Служба безпеки України попередила у Чернівецькій області незаконну реалізацію вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки.

За попередніми даними слідства, мешканець регіону протиправно зберігав у помешканні свого знайомого військові засоби ураження. Клієнтів фігурант підшукував через особисті зв’язки серед представників кримінальних кіл, у тому числі за кордоном.    

За оперативною інформацією, зловмисник планував контрабандно переправити засоби ураження через державний кордон до однієї з європейських країн.   

У межах контролю за вчиненням злочину співробітники СБУ затримали торгівця зброєю в одному з прикордонних районів під час спроби збуту протипіхотної міни, тротилу, шести гранат, окопних кумулятивних зарядів, фугасних снарядів, комплектуючих до кулемета Калашникова і понад 1000 набоїв до нього. Окрім того під час обшуку у затриманого вилучено речовину, схожу на канабіс.   

Вилучені засоби ураження та речовини направлено на експертизу.   

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ст. 201 (контрабанда) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Перевіряється інформація щодо нелегального вивезення вилученої зброї та боєприпасів з району проведення операції Об’єднаних сил.

Заходи з викриття і блокування незаконних дій проводились співробітниками Управління СБ України у Чернівецькій області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

За матеріалами прес-центру СБУ

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Чернівецька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X