Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Миколаєві затримали квартирних крадіїв, які обкрадали здебільшого фермерів. ВІДЕО

Злодії обирали жертвами своїх крадіжок виключно будинки заможних фермерів. Правоохоронці одразу розпочали розшукові заходи, встановили автівку зловмисників та визначили приблизний маршрут їхнього пересування. Невдовзі крадіїв затримали співробітники управління карного розшуку обласного главку поліції у Миколаєві.

Як розповів заступник начальника Управління карного розшуку ГУНП Антон Мєдвєдєв, угруповання злодіїв діяло на території Миколаївщини тривалий час. Днями зловмисники одночасно проникли до двох помешкань своїх жертв у Баштанському районі. В одному випадку не змогли знайти, де саме господарі ховають заощадження, і пішли ні з чим, а з другого будинку винесли ювелірних виробів на 150 тисяч гривень.

Квартирниками виявились двоє жителів обласного центру 59-ти та 29-ти років, які неодноразово притягувались до кримінальної відповідальності за вчинення аналогічних злочинів, та наразі є підсудними у Вознесенському районі.

Під час огляду автівки Toyota, на якій пересувались злодії, поліцейські вилучили коштовності, викрадені з помешкання потерпілої, спецприладдя, ключі і викрутки для зламу вікон, маски, рукавички, мобільні телефони та інші речові докази, що свідчать про їхню злочинну діяльність.

У ході санкціонованих обшуків у домоволодінні, автомобілях та гаражах затриманих виявили два види зброї, набої до неї, сім-карти різних операторів мобільного зв’язку, державні номерні знаки України та іноземної реєстрації, грошові кошти у валюті та гривні, ювелірні вироби із золота та срібла, а також годинники.

Слідчі затримали зловмисників у порядку ст. 208 КПК України. За процесуальної підтримки окружної прокуратури їм оголосили підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло) Кримінального кодексу України.

Підозрюваним загрожує до шести років ув’язнення. Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів – тримання під вартою.

На рахунку злодіїв щонайменше п'ять таких епізодів тільки у Баштанському районі, та нині правоохоронці перевіряють причетність крадіїв до вчинення аналогічних злочинів на території Миколаєва та області.

За матеріалами ВК ГУНП у Миколаївській області. 

 

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Миколаївська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X