Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Рівненщині взятий у кайданки шахрай, який ошукав старенького. ВІДЕО

На стаціонарний телефон 90-річного жителя Дубна зателефонував невідомий чоловік: представившись лікарем, повідомив, що дочка пенсіонера потрапила у ДТП і в неї складні переломи ніг. Для лікування жінки потрібна термінова операція, а отже – значна сума коштів.

«Він запевняв, що потрібно ставити імплантати і цю операцію робитимуть у Львові. Вартість лікування — 8 тисяч доларів США, — розповідає потерпілий пан Леонтій. — Я сказав, що не маю такої суми, тому мені назвали нижчу ціну — 80 тисяч гривень».

Крім того, аби розпочати оперативне втручання, потрібно було написати відповідну заяву, зміст якої продиктували аферисти.

Дубенчанин дістав усі свої заощадження та почав перераховувати гроші. В цей час на подвір'я будинку зайшов чоловік. Відрекомендувався правоохоронцем і сказав, що прийшов по гроші та заяву. 

Пенсіонер запросив його до оселі. Втім, запідозрив недобре і сказав, що грошей не віддасть, а відвезе особисто до лікарні. Тож, той почав «діяти»: відштовхнув дідуся, викрав усі кошти, які лежали на видному місці, та вмить покинув будинок. 

90-річний житель Дубна одразу повідомив до поліції. 

«Працівники карного розшуку Дубенського районного відділу поліції спільно з колегами обласного управління оперативно вийшли на слід зловмисника: ним виявився 30-річний рівнянин, — повідомив т.в.о. начальника ГУНП в Рівненській області Сергій Крошко. — Із залученням оперативних служб вдалося встановити його місце перебування: затримали крадія, коли той на таксі покидав місто. У нього криміналісти вилучили 31541 тисячу гривень та 400 євро».

Зловмисника опізнав і потерпілий. Крім того, відомо, що рівнянин і раніше потрапляв у поле зору правоохоронців: десять разів притягувався до адмінвідповідальності за вчинення дрібних крадіжок та за порушення ПДР.

Як зазначив Сергій Крошко, 30-річного рівнянина затримали, вирішується питання про повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. Поліцейські перевіряють його також на причетність до вчинення інших аналогічних кримінальних правопорушень.

За матеріалами ВК ГУНП у Рівнненській області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Рівненська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Є уточнена інформація щодо жертв удару по Синельниківщи...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Жахливий ранок. Троє загиблих дітей на Синельниківщ...

Внаслідок операції ГУР у взаємодії з Повітряними силами знищено бомбардувальник Ту-22МЗ, який сьогодні запускав ракети по Україні Од...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. Артилерійсь...

X