Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Мінкультури: зафіксовано 331 епізод воєнних злочинів рф проти культурної спадщини України

Міністерство культури та інформаційної політики задокументувало 331 епізод воєнних злочинів російських військ проти культурної спадщини України, повідомила пресслужба відомства. Про це пише Інтер-Факс Україна.

"Міністерство культури та інформаційної політики продовжує фіксувати воєнні злочини росіян проти культурної спадщини. На сьогодні задокументовано 331 епізод", - йдеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначається, що злочини росіян проти культурної спадщини зафіксовані на території 13 областей України та в Києві.

Наразі найбільше руйнувань отримала культурна спадщина Харківщини – це 90 епізодів, на Донеччині зафіксовано – 70, з них 52 – у Маріуполі, на Київщині постраждали 62 об'єкти, з них найбільше – 37 у Бучанському районі, на Чернігівщині зафіксовано 37 випадків у Луганській області – 22, у Сумській області – 20.

Крім того, 8 випадків задокументовано у Запорізькій області, 6 – у Житомирській, по 5 – у Києві та Херсонській області та 3 – у Миколаївській. Також спадщину пошкоджено у Дніпропетровській, Одеській та Львівській областях.

Внаслідок обстрілів, ракетних та бомбових ударів росіянами в Україні зруйновано та пошкоджено: 20 пам'яток національного значення, 83 – місцевого значення та 7 – щойно виявлених об'єктів культурної спадщини, також відомо про знищення та руйнування 114 релігійних споруд, з них 42 – перебувають на обліку як пам'ятки історії, архітектури та містобудування.

Крім того, пошкоджено або зруйновано: 41 меморіальну пам'ятку на честь історичних особистостей та подій ХІХ – початку ХХІ ст., 26 будівель і комплексів музеїв та заповідників, 62 споруди будинків культури, театрів і бібліотек, а також деякі інші об'єкти цінної історичної забудови.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X