Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Запоріжжі псевдомера окупованого Бердянська засуджено за колабораціонізм

За публічного обвинувачення Запорізької обласної прокуратури в порядку спеціального судового провадження представника забороненої в Україні політичної партії «Союз лівих сил» визнано винним у державній зраді та колабораціонізмі.

Його засуджено до 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади в органах влади та установах незалежно від форми власності строком на 10 років та з конфіскацією всього належного майна.

Прокурори в суді довели, що місцевий політичний діяч перейшов на бік ворога та добровільно надав згоду на допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

У березні 2022 року він проголосив себе «виконувачем обов’язків мера Бердянська», про що публічно повідомив жителям окупованого міста в інтернеті через відеозвернення.

Потім псевдопосадовець видав наказ про створення так званої «мерії міста Бердянска», на яку поклав функцію органу виконавчої влади.

Псевдомер забезпечує діяльність окупаційної адміністрації держави-агресора на території Бердянська, здійснює пропаганду та створює серед місцевого населення позитивний образ «русского мира».

За матеріалами Запорізької обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Запорізька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X