Перейти до основного вмісту

Авторська колонка

Такого наступу на свободу слова не було навіть за часів Януковича

Соколовська Яніна Лазарівна

Соколовська Яніна Лазарівна журналіст, політолог...

Усі статті

             Свята мрія українських політиків – це ввести кримінальну відповідальність за прослуховування і публікацію їхніх таємних розмов. Але проблема в тому, що у нас немає декларування видатків, а в умовах, коли немає декларування видатків, єдиний механізм контролю суспільства над реальним рівнем життя своїх політиків (відповідно і за корупційною діяльністю) – це підглядання, підслуховування, пошуки відповідних матеріалів. І все це – нормальна журналістська діяльність журналістів-розслідувачів.

            Зараз розгорівся скандал з переселенням Зеленського на урядову дачу у Конча-Заспі, куди раніше він хотів поселити дітей-сиріт, а поселив своїх дітей. Саме це і спонукало голову офісу Президента Андрія Єрмака висловити таку карколомну пропозицію, як покарання за публікацію таємних розмов топ-чиновників і політиків. Виходить, що працює прем’єр Денис Шмигаль, який робить успішні кроки, нарощує нам золотовалютні резерви, у нас працює міністр МВС Арсен Аваков – тушить пожежі реальні і моральні, займається протидією корона кризі, слідкує за порядком у державі, - а ті, хто має слідкувати за порядком займаються тим, що хочуть заборонити журналістам і громадським активістам нормально працювати.

           Я категорично проти цієї пропозиції. Це наступ на свободу слова. Особливо в умовах, коли  ті закони, що  мають допомагати пресі працювати, абсолютно не працюють. Такого наступу на свободу слова як зараз, не було навіть за часів Януковича. І цей наступ йде з Банкової, а не з Грушевського.

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації.
X