Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Справа Шеремета: підозрюваній Яні Дугарь пом’якшили запобіжний захід

Печерський суд Києва відпустив медсестру Яну Дугарь, підозрювану у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета, під нічний домашній арешт. Судове засідання відбулось 24 січня.

Таким чином суд частково задовольнив клопотання адвокатів. Захист підозрюваної просив змінити їй запобіжний захід з домашнього арешту на особисте зобов'язання.

Адвокати стверджували, що підозра, яку висунули дівчині, необґрунтована, а ризиків, що вона буде переховуватись від слідства, немає. Зокрема, йшлось про те, що протягом останнього місяця Дугарь завжди прибувала за повістками з Дніпропетровської області.

Також захисники вважають, що єдиний доказ причетності медсестри – експертиза – має ознаки фальсифікації. Адвокати надали суду рецензію на висновок експертів. У цій рецензії зазначається, що дослідження, зокрема ходи, були проведені неякісно. У свою чергу прокурор відповів, що рецензію писали люди, чиї свідоцтва судового експерта вже анульовані.

Запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту змінили на домашній арешт в період з 20:00 до 7:00 наступної доби до 8 лютого. Також Дугарь має здати на зберігання паспорти і носити електронний засіб контролю.

Як пише «Українська правда», на питання судді Новака, що Дугарь планує робити, якщо її відпустять з-під домашнього арешту, дівчина відповіла, що працюватиме у військовій частині та здаватиме сесію.

Прокурор говорив, що у свідченнях свідків, які підтверджували алібі медсестри нібито є розбіжності. Крім того, прокуратура наполягає, що Дугарь неодноразово самовільно відлучалась з місця служби і нібито могла вчинити так само у липні 2016 року, коли вбили Шеремета. До того ж прокурор звернув увагу, що Дугарь має чоловіка – громадянина Іраку, і тому нібито може втекти.

Як повідомляла "Магнолія-ТВ", 12 грудня Нацполіція затримала підозрюваних у вбивстві Шеремета. Поліція повідомила про 5 безпосередніх підозрюваних у вбивстві журналіста - волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта і військового Андрія Антоненко, подружжя волонтерів Владиславу та Інну Грищенко і військову Яну Дугарь.

За версією слідства, Дугарь фотографувала відеокамери біля будинку Шеремета за кілька днів до вбивства (поліція називає її "розвідницею"), а Кузьменко з Антоненком закладали вибухівку під авто Шеремета.

8 січня Апеляційний суд Києва дозволив Дугарь перебувати під домашнім арештом в Києві, а не в Дніпропетровській області.

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває вісімсота доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксовано 97 бойови...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артил...

Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Кізомис, Станіслав, Велетенське, Садове, Придніпровське, Інженерне, Берислав, К...

Розпочалася вісімсота доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 134 ...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій обла...

X