Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

На Хмельниччині журналістку відомого телеканалу побили нелегальні продавці масок

Побиттям завершилося журналістське розслідування для знімальної групи NewsOne у місті Красилів, що на Хмельниччині. Про це йдеться у заяві телеканалу.

До журналістів звернулися стурбовані мешканці міста в зв'язку з несанкціонованою торгівлею засобами захисту - медичними масками невідомого походження.

«Зараз, під час пандемії, коли роль журналістів надзвичайно важлива, до редакції телеканалу надходять численні прохання від українців щодо висвітлення дотримання правил карантину», йдеться у заяві.

Та коли журналістська група приїхала з'ясувати ситуацію, то продавець масок почав всіма способами перешкоджати зйомці: накинувся на кореспондентку, вирвав у неї з рук мікрофон, сховав маски і завдав журналістці тілесних ушкоджень.

Також редакція телеканалу повідомила, що після звернення в лікарню у кореспондентки телеканалу зафіксували численні ушкодження руки і пальців, їй наклали гіпс.

На телеканалі підкреслили, що в цьому випадку дуже важливо враховувати загальний контекст події - напад на журналіста під час карантину і введення в Україні надзвичайної ситуації, коли працівники ЗМІ потребують особливого захисту.

«Журналісти продовжують виконувати свою роботу, незважаючи ні на що, тому цей цинічний факт нападу вимагає особливої ​​уваги правоохоронних і державних органів», сказано в заяві.

Травмована кореспондентка звернулася у місцеве відділення поліції. Зараз проводяться слідчі дії.

Поліцейські з’ясували, що напав на журналістку 29-річний власник магазину, який здійснює торгівлю засобами особистої гігієни і намагався вирвати упакування з медичними масками, в результаті чого пошкодив руку журналістці.

Наразі за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 статті 345¹ «Погроза або насильство щодо журналіста». Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5-ти років або позбавлення волі на той самий строк.

Розслідування триває, призначена судово-медична експертиза для встановлення ступеня тяжкості заподіяних тілесних ушкоджень.

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Хмельницька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем опинилися Придніпровсь...

Розпочалася вісімсот третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій облас...

У ніч на 6 травня 2024 року російські окупанти атакували з північного напрямку 13-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» (район пусків –...

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом п...

X